Ο ευρωπαϊκός κολοσσός που επενδύει στα υβριδικά αυτοκίνητα – Έρχονται 30 μοντέλα

Η αυξανόμενη ζήτηση για υβριδικά αυτοκίνητα έχει κάνει πολλούς κατασκευαστές να ετοιμάζουν πλήθος νέων μοντέλων. Μεταξύ αυτών και ο όμιλος Stellantis…

  • -
  • -

Ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επεκτείνει τη σειρά των προσιτών υβριδικών οχημάτων του σε 36 μοντέλα στην Ευρώπη έως το 2026, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, για αυτοκίνητα της εν λόγω τεχνολογίας.

Σε 9 από τις 14 μάρκες του 

Ο όμιλος Stellantis, που δημιουργήθηκε το 2021 από τη συγχώνευση των ομίλων PSA και της Fiat-Chrysler, έκανε γνωστό ότι θα προσφέρει φέτος 30 υβριδικά μοντέλα σε 9 από τις 14 μάρκες της «οικογένειας», συμπεριλαμβανομένων των Fiat, Peugeot, Jeep και Alfa Romeo. Στα σχέδια επίσης του ομίλου είναι το λανσάρισμα ακόμα έξι υβριδικών προτάσεων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι οι παραγγελίες που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα για τα υβριδικά του μοντέλα έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, προσθέτοντας ότι, οι πωλήσεις αυτού του είδους οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά έχουν αυξηθεί κατά 41% τους πρώτους έξι πρώτους μήνες του 2024.

Ο ευρωπαϊκός κολοσσός, δε θα αλλάξει ωστόσο τη στρατηγική του, και θα συνεχίσει να επενδύει στην κατασκευή «ήπιων υβριδικών» οχημάτων, μοντέλων δηλαδή που δε θα χρησιμοποιούν μεγάλες μπαταρίες και δε θα χρειάζονται επιπλέον, καλώδιο φόρτισης. Με πιο απλά λόγια, δε θα ανεβάσει το budget στη δημιουργία plug-in hybrid μοντέλων γιατί κάτι τέτοιο, θα αύξανε σημαντικά και την τιμή πώλησης αυτών των αυτοκινήτων.

«Αν συγκρίνει κανείς ένα ήπιο υβριδικό 48βολτο σύστημα με ένα plug-in hybrid, διαπιστώνει, ότι έχει παραπλήσιο κέρδος σε CO2 με σημαντικά όμως χαμηλότερο κόστος κτήσης», δήλωσε ο Christian Müller, υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Stellantis, για να συμπληρώσει «Το υβριδικό μας σύστημά είναι πλέον δοκιμασμένο, αξιόπιστο και αποδοτικό, οπότε δεν υπάρχει κάποιος λόγος για αλλαγή».

Δείτε ακόμα: Έρχεται μέσα στο 2025 το Jeep των 20.000 ευρώ

Η ήπια υβριδική τεχνολογία που χρησιμοποιεί σε ποικίλα μοντέλα του ο όμιλος Stellantis επιτρέπει ηλεκτρική αυτονομία κίνησης έως και ένα χιλιόμετρο, σε σύγκριση με τα περίπου 60-80 χιλιόμετρα που προσφέρουν οι αντίστοιχες plug-in hybrid προτάσεις της γκάμας.

Ωστόσο, το μικρότερο βάρος, η εξέλιξη της τεχνολογίας των βενζινοκινητήρων και η χρήση του σε μοντέλα κατά βάση αστικού προσανατολισμού, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την ενσωμάτωση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, που σημειωτέων, καθιστά και αυτά τα μοντέλα σαφώς πιο προσιτά στην κτήση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...