GOCAR Magazine: Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά…

Η βράβευση στα DIME Awards για δεύτερη φορά, αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας όλων όσων κρύβονται πίσω από τις ψηφιακές σελίδες του GOCAR Magazine.

  • -
  • -

Οι περισσότεροι από εμάς που είμαστε λάτρεις της αυτοκίνησης έχουμε μεγαλώσει και γαλουχηθεί με τα περιοδικά. Η αγωνία, η προσμονή στο περίπτερο για να αγοράσεις το νέο τεύχος στις αρχές του μήνα και το ξεφύλλισμα των σελίδων είναι μία διαδικασία που αρκετοί απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα. Με την πάροδο του χρόνου, το διαδίκτυο, ο μετασχηματισμός της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, έφερε νέα μέσα στο προσκήνιο. Η αμεσότητα και η μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο άλλαξε τα δεδομένα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα περιοδικά έχασαν τη γοητεία τους… Το 2014 η NEMO Digital είδε το μέλλον. Εκτιμώντας την αξία του περιοδικού οραματίστηκε τη μετάβαση του στην επόμενη μέρα. Σε αυτή που θέλει τον περιοδικό τύπο να περνάει στην ψηφιακή εποχή. Προσωπικά, για κάποιον που έχει μεγαλώσει και ανδρωθεί στα έντυπα, αυτή ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση. Ο συνδυασμός της παράδοσης με τη νέα τεχνολογία.

Η διαδικασία παραγωγής είναι αντίστοιχα δύσκολη με αυτή του έντυπου Τύπου. Όλα ξεκινούν την ίδια στιγμή που η νεότερη έκδοση βγει στον αέρα. Αμέσως την επόμενη μέρα ξεκινάει η υλοποίηση του νέου τεύχους. Πρέπει να βρεις ελκυστική θεματολογία και να εξασφαλίσεις πλούσια, αλλά και ενδιαφέρουσα ύλη. Αποστολές, δοκιμές, φωτογραφίσεις, συγγραφή κειμένων και στήσιμο της αρθρογραφίας, είναι η διαδικασία μέχρι το νέο τεύχος ολοκληρωμένο να βγει στον αέρα. Μετά από ώρες δουλειάς, αγωνίας και αρκετό ξενύχτι. Αλλά και μεγάλης ικανοποίησης τη στιγμή που ξεφυλλίζεις το αποτέλεσμα της δουλειάς και της προσπάθειας όλων. Την τελευταία τετραετία το GOCAR Magazine αναβαθμίστηκε σε επίπεδο τεχνολογίας, η ύλη του εμπλουτίστηκε, προσφέροντας πρωτογενές υλικό και αποκλειστικότητες. Η δική σας αναγνώριση είναι τα 10 χρόνια ζωής, τα 127 Τεύχη και τα 120.000 app installs της εφαρμογής  που αποτελούν τη μεγαλύτερη δικαίωση για τις προσπάθειες μας! Με δεδομένο ότι οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά,  στο GOCAR σήμερα είναι συγκεντρωμένη η κορυφαία ομάδα στο χώρο του Ειδικού Τύπου. Με ένα μοναδικό τρόπο συνδυάζεται η εμπειρία και ο νεανικός ενθουσιασμός, έχοντας βρει την κατάλληλη χημεία που μας επιτρέπει να λειτουργούμε ιδανικά.

Η Δήμητρα Σχοινοχωρίτη και ο Νεκτάριος Σαρτζετάκης φροντίζουν να απολαμβάνουμε τις ιδανικές συνθήκες, ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε κορυφαίο περιεχόμενο. Έχουν δώσει τη «μπαγκέτα» στο Μιχάλη Γεωργιάδη, ο οποίος έχει τη γενικότερη ευθύνη, αλλά όταν χρειαστεί θα καθίσει στη θέση του οδηγού και θα βάλει φωτιά στα πλήκτρα. Ο Λουκάς Παπαλάμπρος θα αγχωθεί καθημερινά με την αρθρογραφία του site, θα κάνει ρεπορτάζ και θα δώσει τις κατευθύνσεις στην ομάδα, ζητώντας παραδοσιακά από τη… «σειρά» να τον βοηθήσει. Ο λόγος για τον Πέτρο Χριστοφοράτο, ο οποίος αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στο GOCAR. Με την εμπειρία του αναβάθμισε ακόμα περισσότερο την ποιότητα της ομάδας και έδεσε με όλους από την πρώτη στιγμή.

Την επιτυχία της συνταγής εγγυάται με τον ενθουσιασμό και το πάθος της για την αυτοκίνηση η νεότερη γενιά. Ο Πέτρος Σηφαλάκης και ο Στέλιος Παππάς ξεχωρίζουν για την ηλικία τους, όντας σοβαροί και με γνώσεις. Λάτρεις της οδήγησης και του αυτοκινήτου, ζουν την κάθε στιγμή και την απολαμβάνουν! Μαζί τους και ο Σωτήρης Χάλλας, ο ειδικός περί ηλεκτροκίνησης. Με σπουδαίες γνώσεις γύρω από τη σημαντικότερη τάση της εποχής, αλλά και με μεγάλο πάθος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και όχι μόνο…

Βέβαια, σε έναν οργανισμό όπως το GOCAR Magazine, απαιτείται η συνεργασία πληθώρας ατόμων για το ποιοτικό αποτέλεσμα που φτάνει στα κινητά και τις ταμπλέτες σας. Οι φωτογραφίες και οι λήψεις αποτελούν το περιτύλιγμα της αρθρογραφίας και των βίντεο. Ο Σπύρος Κανατάς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους φωτογράφους και το αποτέλεσμα είναι εμφανές σε κάθε του κλικ. Δίπλα του η Εύη Περράκη, η οποία όταν δεν είναι πίσω από το φακό, φροντίζει να «κεντάει» στη μονταζιέρα του GOCAR δημιουργώντας τα βίντεο που βλέπετε στο περιοδικό και το κανάλι μας στο Youtube. Μαζί της και ο Χρήστος Χαρίτος, ο άνθρωπος – ελβετικός σουγιάς! Φωτογραφίες, βίντεο, καταχωρήσεις, εικαστικά, σχεδόν τα πάντα περνάνε από τα χέρια του. Όταν όλα τα παραπάνω γρανάζια ολοκληρώσουν το δικό τους έργο, τα υλικά καταλήγουν στα χέρια του Σωτήρη Σελαϊδινάκου, που με τη φαντασία του «ζωγραφίζει» το εξώφυλλο και τα ανοίγματα των άρθρων. Και εν συνεχεία, ακολουθεί ο σημαντικότερος κρίκος, αυτός που συνδέει την παραγωγή με την τεχνολογία. Η Gorbatech, του Γιώργου Αναγνώσταρου και της Μαριάννας Λουλουδάκη, που υλοποιούν την ψηφιοποίηση της δουλειάς μας στο τεύχος που κατεβάζετε κάθε μήνα.

Πριν από μερικά χρόνια, αναφέραμε πως το GOCAR Magazine σηματοδοτεί το μέλλον των περιοδικών. Σήμερα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως είναι το παρόν στον έντυπο Τύπο. Η βράβευση από τα DIME Awards για δεύτερη φορά μας δίνει ώθηση να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Για εμάς τους ίδιους, αλλά ακόμα περισσότερο για όλους εσάς. Τους αναγνώστες του GOCAR Magazine που εδώ και μία δεκαετία αναγνωρίζεται την προσπάθεια και την ποιότητα της δουλειάς μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...