Έτοιμη κατά 80% η μεγάλη σήραγγα της Αττικής; - Πότε παραδίδεται στην κυκλοφορία

Τα έργα ανάπλασης στο νότιο τμήμα της Αττικής προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, φέρνοντας μας μέρα με τη μέρα πιο κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα που έχει δει η Αθήνα.

  • -
  • -

Τα έργα ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό αλλά και της γύρω περιοχής, αποτελούν με διαφορά τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχουμε δει σε προάστιο της Αττικής τις τελευταίες δεκαετίες. Κάτι τέτοιο λοιπόν, θα περίμενε κανείς πως θα πάρει πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί, αλλά όπως φαίνεται ο ρυθμός εξέλιξης είναι πιο γρήγορος απ’ όσο περιμέναμε. Συγκεκριμένα, το έργο της υπογειοποίησης μέρους της λεωφόρου Ποσειδώνος, που αποτελεί κομμάτι της αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό, πλησιάζει μέρα με τη μέρα στην ολοκλήρωσή του.

Με βάση τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα, οι εκσκαφές έχουν ολοκληρωθεί κατά περισσότερο από 80% και η σκυροδέτηση των τοίχων έχει φτάσει στο 60%. Επιπλέον, η σκυροδέτηση του 75% της πλάκας βάσης έχει ήδη ολοκληρωθεί. Η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος, με μήκος 1,5 km από την παραλία Αλίμου έως τη μαρίνα Αγίου Κοσμά, θα μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση καταργώντας 6 σηματοδότες και δημιουργώντας 6 λωρίδες κυκλοφορίας (τρεις ανά κατεύθυνση).

1

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της LAMDA Development, η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος θα δημιουργήσει μία από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη. Αυτή η σήραγγα θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της πόλης, επιτρέποντας ταχύτερη διέλευση των οχημάτων και συνδέοντας το παραλιακό μέτωπο με το Πάρκο του Ελληνικού και την πόλη.

Δείτε ακόμη: Η Ελλάδα φτιάχνει τώρα αυτοκινητόδρομο μεγαλύτερο και από τη Γερμανία – Έχει μήκος 300 km

Η περιοχή που καλύπτει σήμερα η παραλιακή λεωφόρος θα μετατραπεί σε έναν εντελώς νέο χώρο με πράσινο που θα ενώνει το Μητροπολιτικό Πάρκο με την παραλία. Επίσης, θα κατασκευαστούν στο σημείο, δρόμος ήπιας κυκλοφορίας αλλά και ποδηλατόδρομος. Η κατασκευαστική αναφέρει ότι με την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος θα βελτιωθεί το οδικό δίκτυο και θα διευκολυνθεί η πρόσβαση στην παραλία. Το σημαντικό αυτό έργο υποδομής στο Ελληνικό αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, όπου και θα δοθεί λογικά στην κυκλοφορία και η σήραγγα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...