Άσχημα νέα για τους Γερμανούς – Σκέψεις για λουκέτο σε εργοστάσιο, το πρώτο τις τελευταίες 4 δεκαετίες

Ο όμιλος Volkswagen σκέφτεται σοβαρά, να κλείσει το εργοστάσιο του στις Βρυξέλλες, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Εάν τελικά η Volkswagen προχωρήσει στο κλείσιμο της μονάδας της στις Βρυξέλλες, θα είναι το πρώτο «λουκέτο» σε εργοστάσιο του γερμανικού ομίλου εδώ και 4 δεκαετίες. Για την ακρίβεια, η VW δεν έχει κλείσει μονάδα της από το 1988 όταν και σταμάτησε τη λειτουργία του εργοστασίου της στην Πενσυλβάνια.  

Δυστυχώς, η σκέψη αναμένεται να μετουσιωθεί και σε πράξη, καθώς η απότομη πτώση στη ζήτηση ηλεκτρικών μοντέλων αναγκάζει το γερμανικό όμιλο να αναπροσαρμόσει το στρατηγικό του πλάνο.

Ζητείται λύση αξίας 2,6 δις ευρώ

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι το κόστος εύρεσης εναλλακτικής χρήσης για το εργοστάσιο των Βρυξελλών ή για το κλείσιμό του, καθώς και για άλλες απρογραμμάτιστες δαπάνες, θα έχει αντίκτυπο έως και 2,6 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2024.

Το εργοτάξιο των Βρυξελλών, το οποίο απασχολεί περίπου 3.000 άτομα, κατασκεύασε κοντά στα 50.000 αυτοκίνητα πέρυσι, ενώ είναι γνωστό, ότι αντιμετωπίζει «μακροχρόνιες δομικές προκλήσεις», συμπεριλαμβανομένης της δυσκολίας στην αναδιαμόρφωση του.

Στην είδηση και μόνο ότι η VW σκέφτεται κάτι τέτοιο, οι μετοχές της αλλά και της Porsche στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχώρησαν κατά 1,7% και 2,1%, αντίστοιχα. Θυμίζουμε, ότι την τελευταία φορά που είχε τεθεί ανάλογο θέμα στην Ευρώπη, ο τότε επικεφαλής της φίρμας παραιτήθηκε λίγους μήνες μετά, έπειτα από τεράστιες πιέσεις που δέχτηκε από τους εργαζομένους.

Δείτε ακόμα: Το ισχυρότερο μοντέλο RS όλων των εποχών είναι το Audi RS Q8

Η VW βλέπει ότι η ζήτηση για το Q8 e-tron της Audi, που κυκλοφόρησε το 2018 και κατασκευάζεται στις Βρυξέλλες, μειώθηκε απότομα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να σκέφτεται μάλιστα ακόμη και τον τερματισμό της παραγωγής του μοντέλου ενδεχομένως και μέσα στο 2025.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...