Στην Ελλάδα το νέο υβριδικό Peugeot 408 με τα μηδενικά Τέλη – Τιμή

Το εντυπωσιακό coupe crossover της Peugeot μόλις έφτασε στη χώρα μας με το νέο υβριδικό κινητήριο σύνολο. Πόσο κοστίζει;

  • -
  • -

Η Peugeot έχοντας δημιουργήσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά της μοντέλα τα τελευταία χρόνια, είπε να πάει και ένα βήμα πιο πέρα όταν δημιούργησε το 408. Ένα ξεχωριστό σε design αυτοκίνητο που ανήκει στα fastback και τοποθετείται στην κορυφή του segment C. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μοντέλο που συνδυάζει τα coupe και crossover στοιχεία που τόσο πολύ αγαπά η σημερινή αγορά με την άνεση ενός οικογενειακού και φουτουριστική σχεδίαση. Μέχρι σήμερα η μόνη υβριδική εκδοχή του μοντέλου ήταν η plug-in hybrid σε δύο επίπεδα ισχύος, 180 και 225 ίππους. Τώρα όμως, ο Γάλλος κατασκευαστής φέρνει στη χώρα μας και το νέο ήπια υβριδικό σύνολο που έχουμε δει και στην υπόλοιπη γκάμα, με τους 136 ίππους το οποίο συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

1

Μάλιστα η νέα έκδοση Hybrid 136 όπως ονομάζεται έρχεται να αντικαταστήσει όλα τα υπόλοιπα αμιγώς θερμικά σύνολα που βρίσκαμε μέχρι σήμερα στη γκάμα του 408 και να γίνει η μοναδική που δεν φορτίζεται από εξωτερική πηγή. Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού (Allure και GT), το 408 Hybrid 136 e-DCS6 συνδυάζει έναν νέας γενιάς βενζινοκινητήρα PureTech 136 ίππων με ένα καινούριο 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (e-DCS6) που ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα 29 ίππων. Χάρη σε μια μπαταρία που φορτίζεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η τεχνολογία αυτή προσφέρει αυξημένη ροπή στις χαμηλές στροφές και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 15%. Στην αστική οδήγηση, η Peugeot υπόσχεται ότι σε περισσότερο από το 50% του χρόνου η οδήγηση γίνεται αμιγώς ηλεκτρικά.

2

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 408 με αυτό το νέο κινητήριο σύνολο καταναλώνει μόλις 5,1 lt/100km και εκπέμπει 115 g/km CO2. Αυτό του χαρίζει μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στο Δακτύλιο. Το κόστος για όλα αυτά;

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη δοκιμή του Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8

34.900 € για τη βασική έκδοση Allure και 38.200 € για την κορυφαία GT. Θυμίζουμε ότι οι plug-in hybrid εκδόσεις κοστίζουν 48.200 € (Plug-In Hybrid 180 e-EAT8 Allure) και 51.900 € (Plug-In Hybrid 225 e-EAT8 GT).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...