Ο θησαυρός που ανακαλύφθηκε σε δρόμο της Πάτρας – Κλείνει επ’ αόριστον

Η ανακάλυψη του αρχαιολογικού θησαυρού, δεν αφήνει πλέον περιθώρια λειτουργίας του δρόμου…

  • -
  • -

Οι αρχαιολογικοί θησαυροί στην Ελλάδα δεν έχουν τέλος, με τις ανακαλύψεις νέων ακόμα και σήμερα να αποτελεί αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Η τελευταία αποκάλυψη έγινε  στην Οδό Σωτηριάδου, στην Πάτρα

Σημαντικά ευρήματα

Ο αρχαιολογικός «θησαυρός» που ανακαλύφθηκε «κρυβόταν» ουσιαστικά μπροστά από το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών. Ο δρόμος ο οποίος φιλοξενούσε στα ενδότερά του, τα σημαντικά αυτά ευρήματα θεωρείται δύσκολο έως απίθανο να «επιστρέψει» ξανά στην κυκλοφορία.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει στείλει ήδη ειδική ομάδα αρχαιολόγων οι οποίοι εξετάζουν τα ευρήματα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πρόταση της επιστημονικής ομάδας θέλει ο δρόμος να καλύπτεται με ένα μεγάλο ειδικό τζάμι, όπως αυτό που έχει τοποθετηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά και στο Μετρό της Αθήνας όπως στον σταθμό Ελαιώνα και στον σταθμό του Αιγάλεω, προκειμένου να αποκαλύπτει στο κοινό, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης, τα σημαντικής αξίας ψηφιδωτά που βρέθηκαν στο υπέδαφος.

Ο δρόμος λοιπόν της Σωτηριάδου, από το ύψος της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού έως τη συμβολή με την οδό Παντοκράτορος, θα κλείσει, με τις εργασίες αναστήλωσης και ανακαίνισης να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Δείτε ακόμα: Σε ποιον δρόμο της Ελλάδας μπήκε πρώτη φορά άσφαλτος

Τα ψηφιδωτά που βρέθηκαν σχετίζονται με τη Ρωμαϊκή περίοδο και προφανώς με το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, όσο και με το Ρωμαϊκό Στάδιο. Για την ιστορία, το Ρωμαϊκό Ωδείο κατασκευάστηκε στα χρόνια του Αυγούστου, τον 2ο αιώνα δηλαδή μ.Χ, με την οδό Σωτηριάδου να αποτελεί από εδώ και στο εξής την προέκταση του Ρωμαϊκού Ωδείου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...