Αυξημένες οι πωλήσεις τον Ιούνιο – Τι προτιμούν οι Έλληνες;

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Ιούνιος για την αγορά αυτοκινήτου, με τους Έλληνες καταναλωτές να δείχνουν σαφή προτίμηση σε μία συγκεκριμένη τεχνολογία

  • -
  • -

Για ακόμα ένα μήνα, η ελληνική αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο στο Ράλλυ των πωλήσεων. Οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν τον Ιούνιο αγγίζοντας συνολικά τις 14.152, ένα ποσοστό που αγγίζει το +5,7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2024. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η μεταβολή για το πρώτο εξάμηνο του έτους, με την αύξηση να φτάνει το 10,9%! Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν ταξινομηθεί 78.025 νέα οχήματα, αντί για 70.361 που είχαν πωληθεί την ίδια περίοδο το 2023.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε τη νέα Alfa Romeo Junior! 

Η κατηγορία που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο είναι αυτή των B-SUV, με το ποσοστό για το μήνα Ιούνιο να αγγίζει το + 7,2%, όταν η μεταβολή για πρώτο εξάμηνο είναι + 5,7%! Όσον αφορά τις τεχνολογίες που προτιμά το ελληνικό κοινό είναι ευδιάκριτη μία στροφή προς τα υβριδικά μοντέλα! Μιλώντας πάντα για το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι πωλήσεις αυτών των οχημάτων γνωρίζουν μία αύξηση της τάξεως του 10,9%, όταν οι ταξινομήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και BEV-PHEV, είναι μειωμένες κατά 4,4%, 5% και 0,3%, αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...