Ferrari F355: Η εταιρεία που έκανε το κλασικό ιταλικό supercar ένα όνειρο!

Τα Restomod έχουν γίνει μόδα, όμως υπάρχουν και εταιρείες που κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά. Και η Evoluto Automobili κυριολεκτικά… τερμάτισε την Ferrari F355!

  • -
  • -

Στο μυαλό πολλών η Ferrari F355 είναι το κλασικό ιταλικό supercar από τη δεκαετία των ‘90s. Κεντρομήχανη, με έναν απίστευτα μελωδικό (χάρη στον flat-plane στρόφαλο) ατμοσφαιρικό V8, pop-up φωτιστικά σώματα και κλασικές αναλογίες, θεωρείται ήδη κλασική ακόμη κι αν είναι «μόλις» 30 ετών. Πολλοί θεωρούν ότι τέτοια κοσμήματα της αυτοκίνησης, ειδικά όταν μιλάμε για διαχρονικά supercars, δεν πρέπει να τα πειράζεις και το σωστό, είναι να παραμείνουν απολύτως εργοστασιακά. Ως ένα βαθμό, συμφωνούμε. Ωστόσο, μερικές φορές εμφανίζονται κάποιες εταιρείες που φτιάχνουν φανταστικά restomods και εδώ, έχουμε να κάνουμε με μια τέτοια περίπτωση…

Ολική αναβάθμιση

Η Evoluto Automobili πήρε την Ferrari F355 και κυριολεκτικά, τη βελτίωσε σε κάθε τομέα. Στόχος της εταιρείας ήταν να προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία αναλογικής οδήγησης, χωρίς την πανσπερμία ηλεκτρονικών του σήμερα, αλλά χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί στο κομμάτι της βελτίωσης. Οι υπερβολές αποφεύχθηκαν και οι παρεμβάσεις, εστιάζουν στη σωστή κατεύθυνση. Για παράδειγμα, για να φτιαχτεί το συγκεκριμένο restomod, η Ferrari F355 γδύνεται εντελώς και το αμάξωμα ενισχύεται με νέες κολλήσεις, όπως και ανθρακονήματα, μεγιστοποιώντας τη στρεπτική ακαμψία του πλαισίου.

Αφού δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλαίσιο που θέτει τις σωστές βάσεις, σειρά έχει η επέμβαση στο μοτέρ. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι γίνονται παρεμβάσεις σε περισσότερα από 200 σημεία του κινητήρα. Για παράδειγμα έχει γίνει reprofile εκκεντροφόρων, τοποθετήθηκαν νέα ωστήρια στις βαλβίδες εισαγωγής, όπως και μια ολοκαίνουργια πολλαπλή εισαγωγής με μεγαλύτερους αυλούς φτιαγμένη με μηχάνημα CNC υψηλής ακρίβειας. Αντίστοιχα «φροντισμένη» είναι και η εξαγωγή, με μια νέα εξάτμιση τιτανίου. Παράλληλα το σύστημα ανάφλεξης του V8 άλλαξε εντελώς με πολλαπλασιαστές σε κάθε μπουζί προκειμένου να ελέγχεται με μεγαλύτερη ακρίβεια η λειτουργία τους, ενώ ένας άγραφος εγκέφαλος επιτρέπει τον έλεγχο όλων των νέων παραμέτρων στο πρόγραμμα.

Το αποτέλεσμα; 426 ίπποι, αντί των εργοστασιακών 379 ίππων. Με τα σύγχρονα turbo δεδομένα δεν είναι τόσο εντυπωσιακή αύξηση, όμως θυμηθείτε: μιλάμε για ατμοσφαιρικό σύνολο. Επίσης, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η πολύ μεγάλη διαφορά στο φάσμα απόδοσης της ισχύος είναι πιο σημαντική από το ίδιο το νούμερο, αφού το μοτέρ πλέον έχει μεγαλύτερο εύρος. Δεν αναφέρονται οι επιδόσεις για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, όμως υπενθυμίζουμε ότι η Ferrari F355 έχει 0-100 km/h σε 4,7 sec και τελική 295 km/h, άρα εκ των πραγμάτων μιλάμε για ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Το οποίο έγινε γρηγορότερο.

Δείτε ακόμη: Η Ferrari βγάζει περίπου... 120.000 € κέρδος από κάθε αυτοκίνητο!

Top επιλογές περιφερειακών

Ύστερα από την αναβάθμιση στο πλαίσιο και τον κινητήρα, σειρά έχουν τα… υπόλοιπα. Η Evoluto Automobili έχει επιλέξει ένα monoblock σετ τις Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω, δίνοντας παράλληλα και την επιλογή για carbon-ceramic φρένα αν κάποιος πελάτης το επιθυμεί. Φιλοξενούνται μέσα σε ελαφριές σφυρήλατες ζάντες των 19 ιντσών για να μειωθεί το μη αναρτώμενο βάρος και τα ελαστικά, είναι τα εξαιρετικά Pilot Sport 4S της Michelin. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα φτιαχτούν μόνο 55 τέτοια αυτοκίνητα, όμως παρέλειψε (μάλλον σκόπιμα) να αναφέρει το κόστος της μετατροπής. Γιατί, άραγε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...