Σε ποια χώρα κλέβουν 1 αυτοκίνητο κάθε 5 λεπτά - Είναι από τις πιο πλούσιες!

Μία εκ των πλουσιότερων χωρών του κόσμου και η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση στον πλανήτη, βιώνει μια «εθνική κρίση». Κάθε πέντε λεπτά, ένα αυτοκίνητο κάνει «φτερά»!

  • -
  • -

Σύμφωνα με το Insurance Bureau of Canada, την εμπορική ένωση δηλαδή που εκπροσωπεί όλες τις εταιρείες ασφάλισης που εδρεύουν στη χώρα, οι κλοπές αυτοκινήτων στον Καναδά έχουν εξελιχθεί σε «εθνική κρίση»!

Για την ακρίβεια, τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει τόσο το Insurance Bureau of Canada όσο και η Interpol, καταδεικνύουν ότι κάθε πέντε λεπτά σχεδόν, θα κλαπεί ένα αυτοκίνητο στον Καναδά!

Η κορυφαία χώρα στον κόσμο σε αναλογία κλοπών/κάτοικο

Οι περισσότεροι ίσως να μην περίμεναν να διαβάσουν αυτό που συμβαίνει στον Καναδά. Δικαιολογημένα, ειδικά εάν αναλογιστούμε ότι «δίπλα» ακριβώς και νοτιότερα από τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο, βρίσκονται οι Η.Π.Α. Στους αμερικανικούς δρόμους ως γνωστών η κατάσταση ανεξέλεγκτη, με τις κλοπές αυτοκινήτων να σπάνε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Όμως οι Η.Π.Α, έχουν πληθυσμό 333 εκατ., ενώ ο Καναδάς, μόλις 41 εκατ. κατοίκους! Αντιλαμβάνεστε, ότι η συχνότητα των κλοπών σε συνάρτηση με τον πληθυσμό της χώρας στον Καναδά, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό συνδυασμό που καλείται να διαχειριστεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η Interpol που ασχολείται με τα «πάντα», από το διεθνές εμπόριο ναρκωτικών και όπλων έως κλοπές κάθε είδους και σε κάθε γωνιά αυτής της Γης, έχει εντοπίσει μόνο τον τελευταίο χρόνο περισσότερα από 1.500 κλεμμένα αυτοκίνητα από τον Καναδά!

«Τα κλεμμένα οχήματα λειτουργούν ως διεθνές νόμισμα για τους εγκληματίες», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Interpol, Jürgen Stock για να προσθέσει «Δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων ή ανθρώπων αλλά και ως πληρωμή σε άλλα εγκληματικά δίκτυα, που συνήθως δραστηριοποιούνται με την τρομοκρατία».

Σύμφωνα με το BBC News, μόνο το 2022 «έκαναν φτερά», περισσότερα από 105.000 αυτοκίνητα από τη χώρα. Αριθμός που μπορεί να φαντάζει μικρός μπροστά στις 800.000 περίπου κλοπές που σημειώνονται ετησίως στις Η.Π.Α αλλά για τον Καναδά, το νούμερο είναι απλά… τεράστιο.

Δείτε ακόμα: Η μέθοδος «Game Boy» που κάνει θραύση στις κλοπές αυτοκινήτων

Η στατιστική δείχνει ότι κάθε πέντε λεπτά θα κλαπεί ένα αυτοκίνητο στον Καναδά, ενώ μέχρι και ο υπουργός Δικαιοσύνης και Γενικός Εισαγγελέας της χώρας, Arif Virani, έχει πέσει θύμα κλοπής από το 2023 δυο φορές!  Οι Καναδοί οδηγοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τα αυτοκίνητά τους (μέχρι και σε δέντρα τα ασφαλίζουν) αλλά όπως αποδεικνύεται τίποτα δεν είναι αρκετό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...