F1: H μεγάλη κόντρα της Red Bull - Verstappen εναντίον Coulthard [Video]

Είναι απίστευτο να βλέπεις το μονοθέσιο που συμμετείχε πριν 20 χρόνια δίπλα στο σημερινό και να συνειδητοποιείς πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

  • -
  • -

Η Red Bull, μία ομάδα που ξεκίνησε από ένα ενεργειακό ποτό, έχει καταλήξει σήμερα να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Formula 1. Μέσα σε δύο δεκαετίες έφτασε να έχει 7 πρωταθλήματα οδηγών στο ενεργητικό της και 6 κατασκευαστών, ενώ βρίσκεται καθ’ οδόν προς την κατάκτηση των πρωταθλημάτων 8 και 7, αντίστοιχα, αν ο Max Verstappen συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης.

Πόσο μεγάλη είναι όμως η εξέλιξη από το πρώτο μονοθέσιο, την RB1 του 2005, έως της σημερινή RB20 με την οποία συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα; Όπως φαίνεται στο video παρακάτω… χαοτική. Και αυτό αφορά όλες τις πτυχές. Από το μέγεθος, στα αεροδυναμικά βοηθήματα, την ασφάλεια, ακόμη και τον ίδιο τον κινητήρα.

1

Τότε, το μονοθέσιο της ομάδας που μόλις είχε αλλάξει το όνομα της από Jaguar σε Red Bull ήταν σημαντικά μικρότερο με μήκος μόλις 4,5 μέτρα και πλάτος 1,7 μέτρα. Το βάρος ήταν και αυτό εντυπωσιακά χαμηλότερο καθώς μιλάμε για διαφορά που αγγίζει τα 200 κιλά σε σχέση με την RB20 του Verstappen. Πίσω από τον οδηγό δεν υπήρχαν ούτε turbo, ούτε τεχνολογίες υβριδισμού. Μόνο ένας φωνακλάδικος 3λιτρος ατμοσφαιρικός V10 από την Cosworth που απέδιδε 915 ίππους στις 19.000 στροφές ανά λεπτό! Νούμερα αστρονομικά τόσο τότε, όσο και σήμερα.

2

Περνώντας στο σήμερα είναι ξεκάθαρο, πως οι καιροί έχουν αλλάξει. Η RB20 δείχνει γιγαντιαία δίπλα στην RB1, ενώ όλα αυτά τα αεροδυναμικά βοηθήματα την κάνουν να θυμίζει διαστημόπλοιο μπροστά στο μονοθέσιο του 2005. Ο κινητήρας είναι και αυτός πολύ διαφορετικός, με τον υβριδισμό να υποστηρίζει έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 1.600 κυβικών για να φτάσουν μαζί μία συνολική ισχύ 900 ίππων, ενώ ο κόφτης είναι σημαντικά χαμηλότερος στις 15.000 rpm.

Δείτε ακόμη: Το πιο όμορφο κιβώτιο ταχυτήτων - Σε ποιο αυτοκίνητο το συναντάμε

Ποιο σας αρέσει περισσότερο λοιπόν και ποιο πιστεύετε πως θα υπερισχύσει στο μουσκεμένο Silverstone; H RB1 με τον David Coulthard πίσω από το τιμόνι ή ο Max Verstappen με την RB20;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...