Αυτή είναι η τιμή του νέου FIAT Panda

O Διευθύνων Σύμβουλος της FIAT, Olivier Francois, αποκάλυψε στα πλαίσια των εορτασμών για τα 125 χρόνια ζωής της φίρμας, την τιμή που θα πωλείται το νέο ηλεκτρικό Panda.

  • -
  • -

Το Panda δεν είναι ένα οποιοδήποτε μοντέλο για τη FIAT. Για την ακρίβεια, το αειθαλές ιταλικό όχημα αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα από τα πιο βαριά χαρτιά στον εμπορικό στίβο για τους Ιταλούς.

Τα δε τελευταία 15 χρόνια, μαζί με το 500αράκι, δε θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κανείς, ότι κράτησαν ζωντανή τη FIAT, με τις πωλήσεις τους να σπάνε ταμεία παρά τον έντονο ανταγωνισμό στην αγορά. Πλέον, οι Ιταλοί, με την παρουσίαση της νέας γενιάς Panda, η οποία σημειωτέων τοποθετείται στο segment B και διατίθεται σε υβριδικές, βενζινοκίνητες αλλά και ηλεκτρικές εκδόσεις, δε στοχεύουν σε τίποτα λιγότερο από την κορυφή. Με το νέο Panda να ανοίγει μάλιστα την αυλαία μια νέας γενιάς οχημάτων των Ιταλών, με τα οποία η FIAT ευελπιστεί να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Κάτω από 25.000 ευρώ το Panda EV

Η FIAT λοιπόν, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο Διευθύνων Σύμβουλος της φίρμας Olivier Francois, θα πουλά την ηλεκτρική έκδοση του Panda κάτω από 25.000 ευρώ στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το νέο Panda, που κατασκευάζεται στη Σερβία, εντάσσεται σε μια ομάδα ηλεκτρικών μοντέλων του ομίλου Stellantis, συμπεριλαμβανομένου και του Citroen e-C3, που στοχεύουν να κάνουν την ηλεκτροκίνηση προσιτή στο ευρύ κοινό.

«Η προσιτή τιμή αγοράς δεν ήταν ποτέ προαιρετική σε ένα FΙΑΤ», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Olivier Francois, για να προσθέσει «Είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχία του νέου Panda».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Stellantis, Carlos Tavares και ο Πρόεδρος John Elkann, καθώς και ο Υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας, Adolfo Urso, ο οποίος τρόπο τινά αιφνιδίασε με την παρουσία του στην εκδήλωση καθώς οι σχέσεις της FIAT με την ιταλική κυβέρνηση είναι έκρυθμες, με την Ρώμη να επικρίνει επανειλημμένα φέτος τον όμιλο για την πτώση της παραγωγής του στη χώρα και για τη μετακίνηση ορισμένων ιστορικών μοντέλων της FIAT και της Alfa Romeo στο εξωτερικό.

Μάλιστα ο Adolfo Urso πέταξε το καρφί του στους υψηλά ιστάμενους του ομίλου FIAT λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δεν αμφιβάλλει κανείς για το γεγονός ότι η Ιταλία γίνεται ένα μουσείο αυτοκινήτου».

Η FIAT έχει θέσει ως στόχο το λανσάρισμα τριών ακόμη νέων μοντέλων, ένα κάθε χρόνο μέχρι το 2027. Η γκάμα θα εμπλουτιστεί με ένα pick-up, ένα fastback αλλά και ένα ακόμη μικρό SUV που κατά πάσα πιθανότατα θα τεθεί αντιμέτωπο με το επιτυχημένο Duster της Dacia του ομίλου Renault.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο FIAT Panda

Όλα τα νέα μοντέλα της FIAT θα βασίζονται στη χαμηλού κόστους, πασπαρτού πλατφόρμα Smart Car του ομίλου Stellantis για compact οχήματα, με το νέο Panda, ωστόσο, να μην αντικαθιστά άμεσα το υπάρχον μοντέλο, το οποίο όπως «ακούγεται» θα παραμείνει στην παραγωγή μέχρι το 2029, στο εργοστάσιο της φίρμας στο Pomigliano της Ιταλίας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...