Έριξε στα άχυρα αυτοκίνητο αξίας 2.300.000 ευρώ [video]

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο κατά την επιτάχυνση, πέφτοντας πάνω στις αχυρόμπαλες. Το σπάνιο αυτοκίνητο αξίας 2,3 εκατ. ευρώ υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές.

  • -
  • -

Στο Goodwood Festival of Speed που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, συμμετέχουν οι κορυφαίες εταιρείες με τα καλύτερα αυτοκίνητά τους. Επίσης, υπάρχουν και σπάνιες τετράτροχες κατασκευές, όπως η Lotus Evija X.

Πρόκειται για ένα και μοναδικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει αγωνιστικές προδιαγραφές και έχει σημειώσει τον τρίτο καλύτερο χρόνο στο Nurburgring, με 6 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα, πίσω μόνο από τα Porsche 919 Hybrid Evo και Volkswagen ID.R.

lotus

Η Lotus συμμετείχε με την Evija X στο Φεστιβάλ του Goodwood, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά. Κατά την εκκίνηση στη φημισμένη διαδρομή, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στις αχυρόμπαλες. Ευτυχώς, ούτε ο οδηγός, ούτε κάποιος κριτής ή θεατής, έπαθαν το παραμικρό. Αντίθετα, το αυτοκίνητο αξίας 2,3 εκατ. ευρώ, υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές στο εμπρός μέρος.

Δείτε ακόμη: Πώς παραμένεις τόσο cool όταν η Lotus σου κόβεται στα δύο; Δείτε το video

Θυμίζουμε, πως η Lotus Evija X τροφοδοτείται από 4 ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας ισχύ άνω των 2.000 ίππων και ροπή 1.704 Nm. Επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και στα 0-200 σε 6΄΄, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 350 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...