Η Αστυνομία βάζει νέες κάμερες στην Καλαμάτα – Για ποιον λόγο;

Νέες κάμερες επιτήρησης θα τοποθετηθούν στην Καλαμάτα και της Μεσσηνίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τη σύσκεψη με την Αστυνομία.

  • -
  • -

Την επέκταση του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης με κάμερες που θα τοποθετηθούν σε συνεργασία με τους Δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης, σε περιοχές όπου καταγράφεται εγκληματική δραστηριότητα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μετά την σύσκεψη με τους τους Αξιωματικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας της ΓΕΠΑΔ Πελοποννήσου και τους Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών, οι περιοχές της Καλαμάτας και ευρύτερα της Μεσσηνίας, θα αποκτήσουν ένα δίκτυο καμερών και εικόνας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d5b991fe3b32e0c68ec03ac733128b37.jpg

Στόχος είναι η βελτίωση της ασφάλειας και η αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της οδικής συμπεριφοράς, των τροχαίων ατυχημάτων, της παραβατικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της διαχείρισης της εγκληματικότητας.

Το πότε θα μπουν οι κάμερες και σε ποια σημεία δεν γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό.

Νέες ομάδες αστυνομικών στην Καλαμάτα

Παράλληλα, ο κύριος Χρυσοχοΐδης είπε πως θα ενισχυθούν άμεσα οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Καλαμάτα. Ειδικότερα, οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με δύο ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, όπως και μια Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.

«Αποστολή μας είναι η ασφάλεια. Και όπως κάναμε το 2020 στην Καλαμάτα, που μεταφέραμε πάλι δυνάμεις, οι οποίες εμπέδωσαν το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή, σε λίγες μέρες θα είμαστε πάλι εδώ μαζί με τις τοπικές δυνάμεις, οι οποίες δίνουν μάχη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, έτσι ώστε, όλοι μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους των περιοχών  να πετύχουμε αυτό που είναι το αυτονόητο, δηλαδή η ασφάλεια, η δημοκρατία, η ελευθερία και το να νιώθει κάποιος στο σπίτι του, στον τόπο του, στην πόλη του, ασφαλής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη: Google Maps: Η λειτουργία που καρφώνει τις κάμερες της Τροχαίας

Σχετικά με το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως, είναι προχωρημένες οι  διαδικασίες παραχώρησης του οικοπέδου και μόλις ολοκληρωθούν, θα προχωρήσει, μέσω ΣΔΙΤ, η ανέγερση ενός σύγχρονου κτηρίου,  που θα ανταποκρίνεται και στην όψη και στην αρχιτεκτονική εικόνα της πόλης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...