Οι αρουραίοι τρέφονται με αυτοκίνητα – Τεράστιο πρόβλημα σε πολλές πόλεις

Το 2023 ανακηρύχθηκε ανεπίσημα ως «έτος του αρουραίου» καθώς σε πολλά αστικά κέντρα η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη.

  • -
  • -

Σύμφωνα με μελέτες του ΟΗΕ έως το 2050, ποσοστό υψηλότερο του 80% των ανθρώπων αυτού του πλανήτη, θα κατοικεί στα μεγάλα αστικά κέντρα. Μάλιστα, οι προβλέψεις θέλουν τον πληθυσμό της Γης να αυξάνεται από τα 7,9 δις που είναι σήμερα, σχεδόν στα 10 δις.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως εάν οι συνθήκες είναι ήδη δύσκολες, σε ότι αφορά την ρύπανση της ατμόσφαιρας, τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό, τις θέσεις στάθμευσης κτλ, πως θα είναι το πολύ σε 25 χρόνια από τώρα!

2023: Το έτος του αρουραίου

Όλη αυτή η συσσώρευση όμως ανθρώπων και «μηχανών» στις Mega-πόλεις του σήμερα, έχει ήδη φέρει στην επιφάνεια πλήθος νέων «προβλημάτων». Ένα από τα πολλά, είναι οι αρουραίοι! Ναι καλά διαβάσατε. Τα τετράποδα αυτά τρωκτικά κάνουν πάρτι στην κυριολεξία στα πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στα αυτοκίνητα. Μάλιστα, το 2023 ανακηρύχθηκε ανεπίσημα ως «το έτος του αρουραίου»!

Το παράδοξο βέβαια είναι, ότι συνήθως τα συγκεκριμένα τρωκτικά «δραστηριοποιούνται» λίγο μετά το σούρουπο. Πλέον όμως η δράση τους είναι 24/7 καθώς φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί απόλυτα στο νέο περιβάλλον των πόλεων δίχως να φοβούνται να δράσουν ακόμα και τη μέρα!

Στη Νέα Υόρκη, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, με ιδιοκτήτες οχημάτων να δηλώνουν πως όπου σταθμεύσουν, φοβούνται ότι μετά το αυτοκίνητο τους δε θα λειτουργεί! Οι αρουραίοι τρώνε από καλωδιώσεις μέχρι και τα καθίσματα, με τις ζημιές στα αυτοκίνητα να ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 500 δολάρια.

Δείτε ακόμα: Οι πόλεις με τo χειρότερο μποτιλιάρισμα στον κόσμο

Αρκετά όμως προβλήματα αντιμετωπίζουν τόσο στο Λονδίνο, όσο και στο Παρίσι αλλά και το Ρότερνταμ. Συγκεκριμένα, οι βλάβες που σχετίζονται με τρωκτικά, αυξήθηκαν κατά 55% από το 2018 έως το 2023. Επιπλέον, παρατηρήθηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, τρωκτικά να φωλιάζουν σε αυτοκίνητα που μπορεί να ήταν σταθμευμένα για μέρες σε ένα σημείο και να γεννούν σε αυτά!  

Η λύση κάθε άλλο παρά εύκολη είναι με τις αρχές να αναζητούν τρόπο για να περιορίσουν τουλάχιστον το πρόβλημα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...