Τράκαρε με 400 km/h και δεν έπαθε τίποτα - Οδηγούσε αυτοκίνητο 1.842 PS

Οι προσπάθειες να καταρριφθούν ρεκόρ ταχύτητας και απόλυτων αριθμών, ορισμένες φορές έχουν και παρατράγουδα και αυτό είναι ένα από τα χειρότερα σενάρια.

  • -
  • -

Ένας δοκιμαστής της αμερικανικής Hennessey φαίνεται πως είχε μπόλικη τύχη με το μέρος του, αφού κατάφερε να βγει σώος από ένα ατύχημα με το Venom F5, ενώ κινούταν με 402 km/h στο Kennedy Space Center στη Φλόριντα. Το συμβάν έγινε γνωστό από μία δήλωση του ιδρυτή της εταιρείας στο Instagram το περασμένο Σάββατο.

 

Ο John Hennessey ανέφερε ότι η ομάδα του δοκίμαζε ένα νέο αεροδυναμικό setup για το F5 των 1.842 ίππων. Ξαφνικά το αυτοκίνητο έχασε την κάθετη δύναμη στα 402 km/h, κάνοντας τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο. Παραδόξως, παρά την τρομακτική φύση του ατυχήματος, ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο χωρίς κανένα τραυματισμό.

Ακόμη η αιτία που προκάλεσε αυτή την καταστροφή δεν έχει καθοριστεί. Ο Hennessey δήλωσε ότι η ομάδα του εργάζεται για να αναλύσει τα δεδομένα και να εντοπίσει την αιτία.

1

"Είμαι ευγνώμων στην ομάδα μηχανικών και τεχνικών μας που σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα εξαιρετικά ανθεκτικό αυτοκίνητο" ανέφερε ο Hennessey σε δήλωση. "Είμαστε επίσης ευγνώμονες στους ανθρώπους που έσπευσαν να βοηθήσουν για την άμεση ανταπόκριση τους ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων."

Ο Hennessey έχει πει πως το Venom F5 είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον πλανήτη, με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει θεωρητικά τα 500 km/h, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια καταγεγραμμένη προσπάθεια. Η εταιρεία δεν έδωσε λόγο για τη δοκιμή αυτού του νέου αεροδυναμικού setup, αν και, δεδομένης της τοποθεσίας της δοκιμής, είναι πιθανό πως θα βοηθούσε να επιτευχθεί ακόμη πιο υψηλή τελική.

Δείτε ακόμη: Δείτε πώς πιάνει τα 400 km/h το hypercar της Hennessey [video]

Άγνωστη παραμένει επίσης η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το όχημα ή το πως ακριβώς προκλήθηκε το ατύχημα. Ελπίζουμε ότι οι ζημιές δεν είναι σοβαρές, αν και με 400+ km/h στο κοντέρ δεν είναι πολλές οι πιθανότητες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...