Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο του 2024 είναι Mercedes – Η τιμή του στην Ελλάδα [video]

Με βάση τα αποτελέσματα του Euro NCAP, αυτό το μοντέλο της Mercedes είναι το πιο ασφαλές για τη χρονιά 2024. Δείτε ποιο είναι και πόσο κοστίζει στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Όταν αναφερόμαστε στη Mercedes, η ποιότητα, το κύρος και κυρίως η ασφάλεια, είναι τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό μας. Η γερμανική φίρμα φημίζεται για τα υψηλά ποσοστά προστασίας που προσφέρει στους επιβάτες, είτε αναφερόμαστε στην A-Class, είτε στα μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας.

e class

Πρόσφατα, ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP πραγματοποίησε τις υποχρεωτικές δοκιμές πρόσκρουσης σε μια σειρά νέων αυτοκινήτων που λανσαρίστηκαν στις ευρωπαϊκές αγορές. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η νέα E-Class, το οικογενειακό sedan το οποίο επαναπροσδιορίζει την άνεση και την πολυτέλεια.

Η Mercedes E-Class σημείωσε τα κορυφαία αποτελέσματα της χρονιάς στα crash test του οργανισμού, πετυχαίνοντας 92% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 90% στην προστασία παιδιών, 84% στην προστασία πεζών και 87% στην αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης.

e class

Προφανώς και το γερμανικό μοντέλο έλαβε την ανώτερη διάκριση των 5 αστέρων. Αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο, είναι πως, η βαθμολογία που σημείωσε σε όλες τις κατηγορίες, είναι η καλύτερη ανάμεσα στα 16 αυτοκίνητα που έχει τεστάρει ο EuroNCAP μέσα στο 2024.

Οι κινητήρες και οι τιμές της E-Class

H νέα E-Class, εκτός από την υπερπλήρη λίστα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, το premium εσωτερικό με το MBUX Superscreen τελευταίας γενιάς, διατίθεται στην Ελλάδα με πληθώρα κινητήρων βενζίνης, diesel και plug-in hybrid.

e class

Το αυτοκινήτο προσφέρεται ως δικίνητο ή τετρακίνητο, με τη βασική έκδοση E 200 Sedan να τροφοδοτείται από τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα με mild hybrid σύστημα απόδοσης 204 ίππων και 320 Nm ροπής. Καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 6,3-7,3 lt ανά 100 km και η τιμή ανέρχεται στα 66.250 ευρώ.

e class

Δείτε ακόμη: Η νέα Mercedes που καίει 3,35 ευρώ στα 100 km και έχει τιμή κάτω από 50.000 € - Ποια είναι;

Η E 220 d Sedan ξεκινά από 68.250 ευρώ, ενσωματώνει επίσης ήπιο υβριδικό σύνολο και αποδίδει 197 ίππους και 440 Nm ροπής. H plug-in hybrid εκδοχή E 300 e Sedan με ισχύ 204 PS και 129 PS χαρίζει αυτονομία κίνησης έως 115 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά, με φόρτιση που διαρκεί μόλις 55 λεπτά. Η άριστη συνδυαστική λειτουργία των δύο μοτέρ έχει σαν αποτέλεσμα την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, επιτρέποντας στην πολυτελή λιμουζίνα να χρειάζεται κατά μέσο όρο 0,5-0,8 lt/100 km!  Η τιμή είναι στα 79.500 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...