Premium φίρμα καταργεί 5 μοντέλα της – 4 θερμικά και 1 ηλεκτρικό

Η εταιρεία κάνει «all-in» στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας από δω και στο εξής μόνο EV’s και μάλιστα upper class ποιότητας…

  • -
  • -

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τότε που η Jaguar παρουσίασε το πλάνο της για τα προσεχή έτη, μέσω του στρατηγικού προγράμματος «Reimagine». Το εν λόγω πρόγραμμα βέβαια, προέβλεπε ότι η βρετανική φίρμα θα καταστεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό brand έως το 2025. Προφανώς, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να συμβεί. Στη Jaguar ωστόσο είναι διατεθειμένοι να τα αλλάξουν όλα!

Καταργεί σχεδόν το σύνολο της γκάμας της  

Τα XE, XF (sedan & wagon), F-Type, E-Pace και i-Pace, όλα ανεξαιρέτως, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα περάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αυτό σημαίνει πως η Jaguar θα μείνει για ένα διάστημα έχοντας μόνο την F-Pace στη γκάμα της

Σίγουρα, κάποιοι θα αναρωτιέστε «γιατί τόση βιασύνη»; Την απάντηση στην ερώτηση αυτή έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της φίρμας, Adrian Mardell. Ο ισχυρός άνδρας της Jaguar ξεκαθάρισε στους μετόχους της εταιρείας ότι κανένα από αυτά τα 5 μοντέλα δεν «αφήνει» χρήματα, κέρδος δηλαδή, στη φίρμα!

Για την ακρίβεια τόνισε χαρακτηριστικά, ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα «έχουν σχεδόν, μηδενική κερδοφορία. Επομένως, ποιος ο λόγος να συνεχίσουν να παράγονται;» αναρωτήθηκε, κλείνοντας τη σύντομη τοποθέτησή του.

Βέβαια, «εξοντώνοντας» όλα αυτά τα μοντέλα, η γκάμα των αυτοκινήτων της Jaguar, θα παραμείνει με έναν μόνο εκπρόσωπο. Την F-Pace. Οι μέρες της οποίας είναι και αυτές μετρημένες, δεδομένου ότι η βρετανική φίρμα γνωστοποίησε ότι από δω και στο εξής, θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα!

Έρχονται τρία, τουλάχιστον, ηλεκτρικά

Η Jaguar, θα παρουσιάσει σύντομα ορισμένα ηλεκτρικά πρωτότυπα μοντέλα, τα οποία στόχος είναι να κυλήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται στην παραγωγή. Πρώτα απ’ όλα, θα κάνει την εμφάνιση του ένα Gran Tourer ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα κοστίζει άνω των 100.000 ευρώ. Θα ακολουθήσει ένα μεγάλο premium SUV, ενώ στις σκέψεις των ανθρώπων της βρετανικής φίρμας είναι και η δημιουργία, ενός μικρότερου SUV μοντέλου που κατά πάσα πιθανότητα, θα τοποθετείται στη μεσαία κατηγορία.

Ουσιαστικά, η Jaguar, θα επικεντρωθεί σε αυτοκίνητα χαμηλότερου όγκου πωλήσεων αλλά υψηλότερου κέρδους, σε μια προσπάθεια να βαδίσει στα χνάρια της Bentley. Ωστόσο, υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στις δύο βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Bentley, μέλος του ομίλου VW, κάνει μεν στροφή στην ηλεκτροκίνηση αλλά θα συνεχίσει να πουλά αυτοκίνητα με θερμικά συστήματα κίνησης και την επόμενη δεκαετία.

Η Jaguar, που ανήκει ως γνωστών στον όμιλο Tata Motors, θέλει η ανανεωμένη αυτή εικόνα της, να αποφέρει έως και 50.000 ταξινομήσεις σε ετήσια βάση. Με αυτό το νούμερο, οι άνθρωποι της βρετανικής φίρμας πιστεύουν ότι η εταιρεία όχι μόνο θα επιβιώσει αλλά θα εξελιχθεί και σε κερδοφόρο brand.

Όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά Jaguar, θα έχουν νέα σχεδιαστική εικόνα, πολύ πιο μίνιμαλ και με φουτουριστική αύρα, θα «πετάξουν» από πάνω τους τον εμβληματικό «Ιαγουάρο» που ήταν έτοιμος να κατασπαράξει τα θύματα του και θα αναγράφουν ολογράφως το όνομα της εταιρείας, ενώ θα πατούν όλα ανεξαιρέτως, πάνω στη νέα πλατφόρμα που σχεδιάστηκε από τον όμιλο αποκλειστικά για τη νέα γενιά οχημάτων της Jaguar. H νέα αυτή πλατφόρμα θα μπορεί να υποστηρίξει τόσο πισωκίνητες όσο και τετρακίνητες version, ενώ θα διακρίνεται και για τις δυνατότητες γρήγορης φόρτισης που θα προσφέρει.

Δείτε ακόμα: Η Jaguar με τα δύο ρεζερβουάρ βενζίνης

Δε μένει λοιπόν παρά να δούμε στο πέρασμα του χρόνου εάν η στρατηγική «all-in» της Jaguar στην ηλεκτροκίνηση θα λειτουργήσει, δεδομένου ότι οι high-end προτάσεις στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνονται συνεχώς τόσο από παραδοσιακούς παίκτες όσο και από νέους που μπαίνουν στο παιχνίδι με αξιώσεις και γεμάτα πορτοφόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...