Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο Peugeot 3008

Η νεότερη γενιά του Peugeot 3008 έχει αναβαθμιστεί σε κάθε επίπεδο και ξεχωρίζει σε πέντε βασικούς τομείς.

  • -
  • -

Το Peugeot 3008 αποτελεί μία μεγάλη εμπορική επιτυχία για τη γαλλική φίρμα! Μέσα σε επτά χρόνια, κατάφερε να σημειώσει περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια πωλήσεις, κερδίζοντας δικαίως το χαρακτηρισμό του best-seller. Επιπλέον, με το 3008 η γαλλική μάρκα άνοιξε μία νέα σελίδα στην ιστορία της, με τα μοντέλα της να αποκτούν σαφώς πιο premium χαρακτηριστικά. Η νεότερη γενιά, η οποία είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά, ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη. Το νέο 3008 έχει υποστεί μία ολιστική αναβάθμιση και αυτά είναι τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις.  

1. Κερδίζει τα βλέμματα

Το αμάξωμα υιοθετεί τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της Peugeot, καταφέρνοντας να αποτελέσει πόλο έλξης όπου σταθεί. Το σχήμα του δεν παραπέμπει σε ένα τυπικό και συντηρητικό SUV, αλλά σε ένα crossover με fastback και coupe χαρακτηριστικά. Ο δυναμισμός είναι έκδηλος από όποια γωνία και αν το παρατηρήσεις, διατηρώντας την αισθητική μίας premium κατασκευής. 

2. Premium στην παραμικρή λεπτομέρεια

Η καμπίνα των επιβατών αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ολιστική αναβάθμιση του νέου 3008. Το περιβάλλον εκτός από ψηφιακό όπως προστάζει η εποχή, ξεχωρίζει για τον αέρα πολυτέλειας που το διακρίνει. Η επιλογή των υλικών και η ποιότητα της κατασκευής γενικότερα, ενισχύουν τον premium χαρακτήρα του και ουσιαστικά το τοποθετούν στο άνω άκρο της κατηγορίας. Η ψηφιακή πτυχή της προσωπικότητας του φανερώνεται από το νέο Panoramic-cockpit! Το εντυπωσιακό κυρτό πάνελ με διάσταση 21 ιντσών στο πάνω μέρος της κονσόλας, που σε συνδυασμό με τα i-Toggle καθιστούν την εμπειρία στο εσωτερικό του 3008 ψηφιακή και πρακτική. 

3. Ακόμα πιο ευρύχωρο!

Άσσος στο μανίκι του 3008 αποτελούσαν παραδοσιακά οι χώροι στην καμπίνα των επιβατών. Σήμερα, η νεότερη γενιά ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη. Το μεταξόνιο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, αγγίζοντας πλέον τα 2.730 mm, στοιχείο που έχει βελτιώσει την ευρυχωρία στο εσωτερικό. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 520 lt, ενώ 17 συνολικά λύσεις με συνολική χωρητικότητα 34 lt, αυξάνουν ακόμα περισσότερο το βαθμό της πρακτικότητας του γαλλικού SUV. 

4. Με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η Peugeot σήμερα! 

Η αναβάθμιση του νέου 3008 έχει σαν αποτέλεσμα να εφοδιαστεί με τις νεότερες τεχνολογίες που έχει σήμερα το γαλλικό εργοστάσιο στη διάθεση του, τόσο σε επίπεδο άνεσης και ψυχαγωγίας, όσο και ασφάλειας. Και μάλιστα, τα περισσότερα από το βασικό εξοπλισμό! Σε αυτόν, συναντάμε στοιχεία όπως προβολείς τεχνολογίας LED, σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος με κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες, αλλά και την οθόνη των 21 ιντσών με σύστημα πλοήγησης. Το ίδιο ισχύει και για τη λίστα με τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, στην οποία περιλαμβάνονται τεχνολογίες όπως το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, διατήρησης λωρίδας, αναγνώρισης ορίων ταχύτητας, και πολλά ακόμα. 

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο Peugeot 3008 Hybrid! 

5. Πολυσυλλεκτική γκάμα κινητήρων

Έχοντας ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια το πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της, η Peugeot προσφέρει σήμερα το 3008 με δύο θερμικούς κινητήρες, που υποστηρίζονται από υβριδική τεχνολογία. Συγκεκριμένα, στη βασική εκδοχή τοποθετείται ο νέος 1.200άρης κινητήρας απόδοσης των 136 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας και αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η ισχυρότερη plug-in έκδοση των 195 ίππων, προσφέρει κορυφαία αποδοτικότητα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η μέση κατανάλωση αγγίζει τα 0,9 lt/100 km, όταν οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 19 gr/km. Τέλος, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του 3008 έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα του γαλλικού fastback SUV, όντας με 210 ίππους και η ισχυρότερη εκδοχή της σειράς. Δες εδώ όλες τις τιμές του νέου Peugeot 3008

Με το νέο 3008 η Peugeot επαναπροσδιόρισε τη θέση της στα premium SUV. Σαφώς εκμοντερνισμένο, με σύγχρονες τεχνολογίες και θελκτική σχεδίαση, αλλά διατηρώντας στοιχεία που το καθιέρωσαν, όπως η άνεση και η ασφαλής οδική συμπεριφορά.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...