Στην Ελλάδα το Mazda CX-80 - Η τιμή του μεγάλου SUV

Η ναυαρχίδα της Mazda με έως και επτά θέσεις επιβατών έφτασε και στη χώρα μας σε εκδόσεις Plug-In Hybrid με 327 ίππους, όπως και με έναν εξακύλινδρο diesel των 254 ίππων.

  • -
  • -

Επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο την γκάμα των SUV της, προς τα… επάνω αυτή τη φορά, η Mazda παρουσίασε το επιβλητικό CX-80. Τώρα ήρθε η στιγμή για το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην ελληνική αγορά, σε δύο εκδόσεις κινητήρων, μια με Plug-In Hybrid σύνολο απόδοσης 327 ίππων και μια με έναν αποδοτικό εξακύλινδρο σε σειρά diesel των 254 ίππων. Στο κομμάτι των διαστάσεων, μιλάμε για ένα μεγάλο αυτοκίνητο, σαφώς μεγαλύτερο από το γνωστό μας CX-60 με το οποίο μοιάζει αρκετά στο σχεδιαστικό κομμάτι. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το νεότερο CX-80 έχει μήκος 4.994 mm, πλάτος 1.890 mm και ύψος 1.709 mm, ενώ συνδυάζεται και με επταθέσια διαμόρφωση εσωτερικού. Αναμενόμενο, με μεταξόνιο στα 3.119 mm…

Η τιμή του Mazda CX-80 στην Ελλάδα

Με βάση τον διαμορφωτή στο επίσημο site της Mazda, βλέπουμε ότι η Plug-In Hybrid έκδοση των 327 ίππων θα διατίθεται από τις 63.691 ευρώ, ενώ η diesel εκδοχή από 61.035 ευρώ. Να πούμε ότι το πολύ αποδοτικό εξακύλινδρο σε σειρά diesel μοτέρ των 3.3 λίτρων αποδίδει 254 ίππους με 550 Nm ροπή και συνδυάζεται με ένα αυτόματο 8άρι κιβώτιο που στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Σύμφωνα με τη Mazda, το CX-80 των 254 ίππων χρειάζεται 8,4 sec για τα 0-100 km/h και έχει τελική ταχύτητα στα 219 km/h.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Mazda CX-60 με τον εξακύλινδρο diesel των 254 PS

Εναλλακτικά, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το Plug-In Hybrid κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2.5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Συνολικά η ισχύς αγγίζει τους 327 ίππους, η ροπή τα 500 Nm και η μετάδοση της κίνησης γίνεται και πάλι στους τέσσερις τροχούς. Εδώ, τα 0-100 km/h έρχονται σε 6,8 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 195 km/h. Περισσότερο ενδιαφέρον όμως, έχει το γεγονός ότι με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 17,8 kWh, το Plug-In Hybrid Mazda CX-80 μπορεί να καλύψει έως και 53 km χωρίς να χρησιμοποιηθεί καθόλου βενζίνη!

Γνήσια συμπεριφορά Mazda στον δρόμο

Το νέο Mazda CX-80 βασίζεται στην πλατφόρμα του CX-60. Παρά τις μεγάλες διαστάσεις του, η μάρκα θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο ώστε να ξεχωρίζει για την οδική συμπεριφορά του. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός (με αντιστρεπτική) και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω (με αντιστρεπτική), ενώ θα χρησιμοποιείται και το σύστημα KPC (Kinematic Posture Control), τεχνολογία που εφαρμόζει ελαφρά το φρένο στον πίσω εσωτερικό τροχό όταν το όχημα στρίβει, με αποτέλεσμα το αμάξωμα να ισορροπεί καλύτερα πάνω στην ανάρτηση και να μειώνεται σημαντικά η τάση ανύψωσης της εσωτερικής πλευράς. Προέρχεται από το roadster της Mazda, το MX-5 και βοηθάει σημαντικά στα μεγάλα, ψηλά και βαριά αμαξώματα των SUV, προσφέροντας ένα ομοιογενές αποτέλεσμα στον οδηγό, όπως οφείλει κάθε δημιούργημα της μάρκας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...