Τα 3 Bentley που πουλήθηκαν στην Ελλάδα - Κοστίζουν μια περιουσία

Αποτελεί μία από τις πιο premium επιλογές στην SUV κατηγορία με τιμή που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ και παρόλα αυτά βρέθηκε ανάμεσα στα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν φέτος.

  • -
  • -

Η Bentley αποτελεί έναν από τους διασημότερους κατασκευαστές premium αυτοκινήτων σε παγκόσμια κλίμακα, με τα μοντέλα της να αποτελούν εξαίρετο δείγμα πολυτέλειας. Αν και η μάρκα έγινε γνωστή για τις sedan και coupe δημιουργίες της που είχαν ξεκάθαρο εκδρομικό χαρακτήρα, η SUV επιλογή που ακούει στο όνομα Bentayga, είναι αυτή που αναζωογόνησε το ενδιαφέρον του κοινού τα τελευταία χρόνια. Και αυτό όπως φαίνεται ισχύει και στη χώρα μας, με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) να δείχνουν όχι μία, όχι δύο… αλλά τρεις Bentayga να έχουν ταξινομηθεί φέτος στη χώρα μας.

1

Σίγουρα ο αριθμός μπορεί να μην ακούγεται σημαντικός, αλλά σε μία χώρα όπου η αγορά για τέτοια αυτοκίνητα δεν είναι και τόσο μεγάλη, η ταξινόμηση τριών SUV με τιμή απόκτησης που ξεπερνά σίγουρα τις 200.000 ευρώ, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

2

Θυμίζουμε πως το πληθωρικό SUV της βρετανικής μάρκας διατίθεται σε πληθώρα εκδόσεων εξοπλισμού, ενώ από πλευράς κινητήριων συνόλων έχουμε έναν twin-turbo V8 βενζινοκινητήρα με απόδοση 550 ίππους και 770 Nm ροπή, αλλά και μία plug-in hybrid έκδοση με τον V6 των 2,9 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα να αποδίδουν συνδυαστικά 462 ίππους. Στην περίπτωση του V8 το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,5 sec, ενώ τελική αγγίζει τα 290 km/h. Το PHEV σύνολο από την άλλη χρειάζεται 5,2 sec και φτάνει τα 254 km/h. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης.

Δείτε ακόμη: Αυξημένες οι πωλήσεις τον Ιούνιο – Τι προτιμούν οι Έλληνες;

Στην κατηγορία που εντάσσεται να πούμε πως τις περισσότερες πωλήσεις για το πρώτο 6μηνο του έτους τις έχει το Volvo XC90 με 51 ταξινομήσεις, ενώ πολύ κοντά ακολουθεί και το Range Rover με 49.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...