Volkswagen: Στην Ελλάδα το οικογενειακό μοντέλο με τα 700 km αυτονομίας

Η Kosmocar-Volkswagen ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη διάθεσης στην ελληνική αγορά της κορυφαίας έκδοσης ID.7 Pro S, με αυτονομία που ξεπερνά τα 700 km!

  • -
  • -

Tο ID.7 της Volkswagen, η ηλεκτρική ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας, πέραν της εντυπωσιακής τετράθυρης fastback έκδοσης, διαθέτει ως γνωστών και station wagon αμάξωμα, που είναι στην κυριολεξία, η «χαρά» κάθε οικογενειάρχη!

Νέα μπαταρία

Η Volkswagen προσφέρει δύο διαφορετικά μεγέθη μπαταριών για το ID.7, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα τελευταίας γενιάς σύστημα ηλεκτρικής κίνησης. Η συμπαγής μονάδα είναι εγκατεστημένη στο πίσω μέρος του οχήματος και αποδίδει 210 kW (286PS) και ροπή 545 Nm.

H έκδοση Pro με ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο μπαταρίας 77 kWh προσφέρει αυτονομία έως 604 km (σε μεικτό κύκλο WLTP) με τελική ταχύτητα 180 km/h, ενώ η τελευταία προσθήκη στη γκάμα, η έκδοση Pro S, φέρει μπαταρία με ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 86 kWh και αισθητά μεγαλύτερη αυτονομία (έως 688 km σε μεικτό κύκλο WLTP για το ID.7 Tourer).

Η μεγαλύτερη μπαταρία είναι σχεδιασμένη για μέγιστη ισχύ φόρτισης έως 200 kW σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC, ενώ η έκδοση Pro φτάνει τη μέγιστη ισχύ φόρτισης των 175 kW. Με αυτά το επίπεδα ισχύος, η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί από το 10 έως το 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Η νέα αυτή μπαταρία, εξοπλίζει φυσικά και τη fastback έκδοση του ID.7, προσφέροντας μάλιστα και μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης από το station αδερφάκι του, σπάζοντας το φράγμα των 700 km (707 km για την ακρίβεια ) με μία μόλις φόρτιση!

Και σε έκδοση GTX

Τόσο το fastback ID.7 όσο και το station αμάξωμα, «κυκλοφορούν» πλέον στη χώρα μας και σε έκδοση GTX που πέραν των πικάντικων εξωτερικών αλλά και εσωτερικών αλλαγών, είναι και με τη βούλα τα πιο ισχυρά ηλεκτρικά μοντέλα της VW που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Και εξυπακούεται πως είναι και τετρακίνητα (με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα). Η ισχύς των 340 ίππων επιτρέπει στο fastback ID.7 GTX επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 5,4’’, με την Tourer έκδοση να απαιτεί 5,5’’.

Δείτε ακόμα: Έσπασε τα ρεκόρ ασφάλειας στον Euro NCAP το VW ID.7

Το ID.7 Pro S εκκινεί από τα 63.500 €, ενώ η κορυφαία έκδοση GTX τιμάται από 69.900 €. Αντίστοιχα, το ID.7 Tourer Pro S έχει ως τιμή εκκίνησης τα 62.500 €, ενώ η έκδοση με το λογότυπο GTX εκκινεί από τα 70.900 €. Να σημειώσουμε, πως στις προαναφερθείσες τιμές δεν υπολογίζεται η επιδότηση από το πρόγραμμα ΚH3 & η απόσυρση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...