Το πιο οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο – Πόσο ρεύμα καίει;

Το πιο οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο καταναλώνει 12,5 kWh/100 km, προσφέροντας αυτονομία 672 km.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz Vision EQXX, κρατά σφιχτά στα χέρια της εδώ και κάμποσο καιρό, το στέμμα του πιο αποδοτικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον κόσμο, καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις, το εντυπωσιακό όχημα των Γερμανών, καταναλώνει 7,7 kWh/100 km. Υπάρχει όμως ένας αστερίσκος σε αυτό το επίτευγμα: Το Vision EQXX της Mercedes ήταν και παραμένει φυσικά, ένα πρωτότυπο όχημα. Επιπλέον πετυχαίνει αυτές τις «απίθανες» καταναλώσεις κρύβοντας στα ενδότερα του μια 100άρα μπαταρία.

Το Lucid που «έγραψε» το ρεκόρ

Το Lucid Air Pure όμως είναι και με τη βούλα ο βασιλιάς της οικονομίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς κατάφερε αυτό που μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε άπιαστο όνειρο. Και το κυριότερο, η επιτυχία αυτή αφορά ένα όχημα μαζικής παραγωγής.

Το αμερικανικό sedan, με τον κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή, εφοδιάζεται μάλιστα και με μικρότερη μπαταρία (84 kWh) από το πρωτότυπο Vision EQXX της Mercedes-Benz κάτι ωστόσο που δεν το εμπόδισε να σημειώσει αυτές τις εξαιρετικές τιμές.

Όπως υποστηρίζει λοιπόν η Lucid, το Air Pure «έκαψε» μόλις 1 kWh για κάθε 8 χιλιόμετρα κίνησης του, δηλαδή έχει κατανάλωση σε ρεαλιστικές συνθήκες που φτάνει τις 12,5 kWh/100 km. Αυτό επιτρέπει στο αμερικανικό μοντέλο να φτάνει συνολικά τα 672 km αυτονομίας. Η επίδοση είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή ειδικά εάν αναλογιστούμε το μέγεθος του αυτοκινήτου (4,9 m), το βάρος του (σχεδόν 2 τόνους) αλλά και την ισχύ του που αγγίζει τους 480 PS.  

Δείτε ακόμα: Τα ταχύτερα σε φόρτιση ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Για να έχετε μια εικόνα και στο κομμάτι του κόστους, το Lucid Air Pure ξεκινά στην αγορά των Η.Π.Α από 69.900 $, το Lucid Air Touring εκκινεί από τα 78.900 $, με την κορυφαία έκδοση Air Grand Touring να τιμάται στα 110.900 $.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...