Δεν του ασφάλιζε κανείς την Lamborghini Revuelto - Ο Έλληνας που έδωσε τη λύση

Ο εν λόγω κύριος, κάτοχος επίσης μιας Huracan Sterrato και μιας Aventador SV, πήγε το θέμα στα άκρα, ανακαλύπτοντας ουκ ολίγα παράδοξα στοιχεία…

  • -
  • -

Η πρώτη κίνηση που οφείλει να κάνει όποιος αγοράσει ένα αυτοκίνητο, καινούργιο ή μεταχειρισμένο, είναι να το ασφαλίσει. Για να χει το κεφάλι του ήσυχο και φυσικά για να είναι και καλυμμένος σε ενδεχόμενες «κακές» στιγμές. Τι γίνεται όμως όταν ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου επιθυμεί να ασφαλίσει το όχημα του αλλά καμία εταιρεία δεν τον θέλει για πελάτη της;

Ούτε μία εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο εν λόγω κύριος είναι λάτρης των μοντέλων της Lamborghini. Το τελευταίο του απόκτημα είναι μια brand new Revuelto, την οποία μόλις την παρέλαβε, έκανε τη λογική κίνηση να την ασφαλίσει κιόλας.

Απέτυχε ωστόσο σε όλες του τις προσπάθειες! Είτε επικοινωνώντας ο ίδιος τηλεφωνικά με τις εταιρείες είτε δοκιμάζοντας την τύχη του διαδικτυακά στις πλατφόρμες των ασφαλιστικών εταιρειών. Κανείς δεν του έδωσε ούτε μία προσφορά.

Ο ασφαλιστής μάλιστα που είχε αναλάβει την ασφάλιση των δυο Lamborghini που έχει στο γκαράζ του, του εκμυστηρεύτηκε το λόγο που κανείς πλέον δεν του ασφάλιζε την ολοκαίνουργια Revuelto.

Είπε λοιπόν στον Mark McCann, ότι επειδή είναι διάσημος «YouTuber» μπορεί να προκαλέσει από μόνος του ζημιά στο αυτοκίνητο προκειμένου κάποιο από τα βίντεο του να γίνει viral στο διαδίκτυο! Του έφερε μάλιστα δεκάδες τέτοια παραδείγματα συναδέλφων του οι οποίοι για τα «views» δε δίστασαν να κάνουν σμπαράλια τα πανάκριβα supercar τους.

Ο ίδιος φανερά ενοχλημένος, έστειλε mail στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες με το οποίο τους ζητούσε να ασφαλίσουν το όχημα του ακόμα και σε υψηλότερη τιμή απ’ ότι πράττουν συνήθως. Και πάλι όμως δεν έλαβε την παραμικρή απάντηση…

Αποφάσισε τότε να ερευνήσει από μόνος του το θέμα. Έμαθε λοιπόν ότι οι ασφαλιστές εταιρείες βασίζονται σε περίπλοκα  στατιστικά στοιχεία προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα χρειαστεί να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση που οι απαιτήσεις επισκευής ενός αυτοκινήτου κοστίζουν περισσότερο από τα χρήματα που έχουν λάβει από τους πελάτες τους.

Ο McCann αποφάσισε τότε να τραβήξει το παιχνίδι στα άκρα. Έψαξε και συγκέντρωσε έγγραφα με τα οποία απεδείκνυε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες κάθε άλλο παρά «χαμένες» βγαίνουν από τα συμβόλαια που συνάπτουν. Για την ακρίβεια εμφάνισε τα στοιχεία κερδοφορίας τους για το 2023 αποκαλύπτοντας ότι οι μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Αγγλία αύξησαν τα καθαρά τους κέρδη από 10 έως 62%! Διπλασιάζοντας μάλιστα το μέσο ασφαλιστήριο συμβόλαιο μέσα σ’ ένα έτος!

Η κίνηση του αυτή «ενόχλησε» τις ασφαλιστικές στην Αγγλία, ενώ και η εταιρεία που ασφάλιζε τις δυο Lambroghini του, τον ενημέρωσε ότι με το πέρας του συμβολαίου θα σταματήσει και η συνεργασία τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν θα μπορεί να οδηγήσει νόμιμα καμία από τις τρείς Lamborghini που έχει στο γκαράζ του.

Ο Έλληνας που έδωσε τη λύση

Τη λύση στο πρόβλημα του, έδωσε ένας συνάδελφος του. Ο Ελληνοκύπριος YouTuber Γιάννης Χαραλάμπους, γνωστός και ως Yannimize, ο οποίος είναι επίσης κάτοχος μιας Lamborghini Revuelto και κάτοικος Λονδίνου. Έχοντας αντιμετωπίσει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, έδωσε στον McCann τον αριθμό τηλεφώνου ενός ασφαλιστή στην Κύπρο ο οποίος και δέχτηκε με χαρά να του ασφαλίσει το όχημα!

Δείτε ακόμα: Sold out η Lamborghini Revuelto για τα επόμενα τρία χρόνια!

Ο ασφαλιστής του παρουσίασε ένα ετήσιο συμβόλαιο αξίας 14.000 ευρώ για μικτή ασφάλεια και μια αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής ή ολικής καταστροφής του αυτοκινήτου αξίας 540.000 ευρώ! Ο McCann προφανώς και δέχτηκε, ετοιμάζοντας μάλιστα και τις αγωγές για να κινηθεί εναντίον των ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα του!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...