Ο άνθρωπος με τα περισσότερα αυτοκίνητα στον κόσμο - Έχει πάνω από 500 Ferrari

Πόσα αυτοκίνητα είναι… αρκετά; Πάνω από 7.000 λέει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη συλλογή τετράτροχων δημιουργημάτων στον πλανήτη.

  • -
  • -

Το όνειρο κάθε petrolhead είναι ένα μεγάλο γκαράζ γεμάτο αυτοκίνητα, από προσιτά καθημερινά μοντέλα με ιδιαίτερο χαρακτήρα, μέχρι εξωτικά supercars, πολυτελείς κατασκευές και αγωνιστικά. Δυστυχώς, λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να το κάνουν πραγματικότητα. Ωστόσο ακόμη και οι πιο οικονομικά ευκατάστατοι, είναι αδύνατο να καταφέρουν έστω να προσεγγίσουν τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή αυτοκινήτων στον κόσμο, η οποία ανήκει στον Σουλτάνο του Μπρουνέι, Χασανάλ Μπολκιάχ. Ο ηγέτης του Μπρουνέι έχει στην κατοχή του πάνω από 7.000 αυτοκίνητα, γράφοντας το όνομά του στο σχετικό ρεκόρ. Και υποπτευόμαστε ότι κανείς δεν μπορεί να τον φτάσει…

Συλλογή γεμάτη από supercars!

Πώς θα σας φαινόταν αν στο γκαράζ σας είχατε περίπου 600 Rolls-Royce, πάνω από 550 Ferrari, κάπου στις 400 Bentley και συλλεκτικές μονάδες σπάνιων αυτοκινήτων από κατασκευαστές όπως η Aston Martin, η McLaren και η Bugatti; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις μάρκες που προτιμάει ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, με μερικά από αυτά να φέρουν και ειδικές βελτιώσεις, μηχανικές αλλά και αισθητικές. Περιττό να αναφέρουμε ότι πολλά από τα αυτοκίνητα έχουν καλυφθεί με χρυσό 24 καρατίων. Σίγουρα δεν ταιριάζει στην προσωπική μας αισθητική, αλλά εκτοξεύει την αξία των οχημάτων, ειδικά για υποψήφιους αγοραστές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Και πόσο κοστίζουν όλα αυτά;

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, η συλλογή αυτοκινήτων του Σουλτάνου του Μπρουνέι αγγίζει σε αξία τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ένα… τρελό ποσό, το οποίο όμως αποτελεί μόνο ένα μικρό ποσοστό συγκριτικά με το net worth του ίδιου του Σουλτάνου που υπολογίζεται από το Forbes κάπου στα 20 δις δολάρια, καθιστώντας τον έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Εννοείται ότι η ιδιωτική του συλλογή δεν περιλαμβάνει μόνο αυτοκίνητα. Ο Σουλτάνος έχει στην κατοχή του μοναδικά σκάφη, ελικόπτερα και ιδιωτικά αεροσκάφη για τις μετακινήσεις του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...