Η BMW που καίει 4,3 ευρώ στα 100 km - Είναι Νο2 στην Ελλάδα

Υπάρχει ένα SUV στην γκάμα της γερμανικής μάρκας που σε μία συγκεκριμένη έκδοση καίει μόλις 3 ευρώ ανά 100 km, ενώ στις πωλήσεις βρίσκεται δεύτερο στην κατηγορία του, ανάμεσα σε πολύ πιο προσιτά μοντέλα.

  • -
  • -

Η αγορά αυτοκινήτου στη χώρα μας συνεχίζει να κινείται με γρήγορους ρυθμούς, με τη ζήτηση για νέα ΙΧ να παραμένει υψηλή και τους υποψηφίους αγοραστές να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στα μοντέλα του C-SUV segment. Με βάση τα στοιχεία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων C-SUV, το πρώτο 6μηνο του 2024, ανήλθαν στις 13.985 μονάδες, με μερίδιο αγοράς οριακά κάτω από 18% (17,92%).

Ανάμεσα στα πιο καλοπουλημένα C-SUV βρίσκουμε και μία premium επιλογή, η οποία έχει εντυπωσιάσει το αγοραστικό κοινό από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε, ενώ διατίθεται και σε μία έκδοση που προσφέρει ασύγκριτη οικονομία.

1

Πρόκειται για την BMW X1, η οποία μέσα στο 2023 κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων για το συγκεκριμένο segment, αφήνοντας πίσω της παραδοσιακές δυνάμεις όπως το Peugeot 3008 και το Toyota C-HR. Το μοντέλο έχει συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχημένη εμπορική πορεία της γερμανικής μάρκας στην Ελλάδα και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για ένα κορυφαίο αυτοκίνητο του είδους με υψηλή ποιότητα, εξαιρετικό εξοπλισμό και πληθώρα εκδόσεων.

2

Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο νούμερο 2 των πωλήσεων για το 2024 με 1.332 ταξινομήσεις, ενώ απέχει λιγότερες από 100 μονάδες από το σημαντικά φθηνότερο Toyota C-HR που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 1.416 ταξινομήσεις. Μεγάλη επιτυχία για το γερμανικό μοντέλο, η οποία οφείλεται σε πληθώρα παραγόντων, με έναν εξ αυτών να είναι και η εντυπωσιακή οικονομία σε ορισμένες εκδόσεις, όπως αυτή που θα δείτε παρακάτω.

3

Αξιοποιώντας την plug-in hybrid τεχνολογία, η έκδοση xDrive25e της X1 είναι σε θέση να χαρίσει κατανάλωση της τάξης των 0,8 lt/100km και εντυπωσιακά χαμηλό κόστος χρήσης. Επιστρατεύει έναν τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με 136 ίππους, ο οποίος στέλνει την ισχύ του στους εμπρός τροχούς μέσα από ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο. Στον πίσω άξονα συναντάμε έναν ηλεκτροκινητήρα των 109 ίππων, με αποτέλεσμα τους 245 ίππους και τα 477 Nm ροπή. Έτσι λοιπόν δημιουργείται και τετρακίνηση, ενώ η μπαταρία των 14,2 kWh, εξασφαλίζει έως και 91 km αυτονομίας. (βγάζει 80 km «άνετα» όπως διαπιστώσαμε στη δοκιμή μας).

54

Πώς μεταφράζονται όμως τα παραπάνω νούμερα σε χρήματα; Υπολογίζοντας το κόστος για τη βενζίνη και το ρεύμα, αν λάβουμε υπόψη πως τώρα κοστίζουν 1,84 €/λτ. και 20 λεπτά/kWh (πράσινο τιμολόγιο), αντίστοιχα, τότε το οικογενειακό plug-in hybrid της BMW χρειάζεται μόλις 4,3 ευρώ για να κάνει την απόσταση των 100 km.

6

Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε πως το νούμερο αυτό ισχύει για τα πρώτα 100 km και με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη. Αν ξεμείνετε από ενέργεια και λειτουργεί περισσότερο ο βενζινοκινητήρας, τότε το κόστος θα αυξηθεί, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η Χ1 παραμένει εξόχως οικονομική.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα η BMW όνειρο των 727 PS - Τιμή

Το κόστος για όλα τα παραπάνω; 50.760 ευρώ σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της μάρκας στη χώρα μας. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...