Εξέγερση για τα όρια ταχύτητας - Σε ποια περιοχή σβήνουν τις πινακίδες

Η κυβέρνηση έπειτα από τις εντονότατες αντιδράσεις των πολιτών, αποφάσισε να πάρει πίσω την απόφαση για τα όρια ταχύτητας με συνοπτικές διαδικασίες…

  • -
  • -

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ημέρα που η κυβέρνηση της Ουαλίας, θέσπιζε ως ανώτατο όριο ταχύτητας -στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού της δικτύου- τα 20 mph (32 km/h) πήρε την απόφαση της πίσω άρον-άρον έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των οδηγών αλλά και τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σε πολλές πινακίδες σε ολόκληρη την επικράτεια.

Η κυβέρνηση ζήτησε συγνώμη     

Η κυβέρνηση των Εργατικών της Ουαλίας παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν λανθασμένη, ζητώντας δημοσίως συγνώμη από τους πολίτες, ανακοινώνοντας επίσης την κατάργηση του συγκεκριμένου ορίου και την αναπροσαρμογή του.

Ο Ken Skates, υπουργός Μεταφορών της Ουαλίας, τόνισε ότι «έγιναν λάθη» τα οποία και θα διορθωθούν από τον προσεχή Σεπτέμβρη, δηλώνοντας πως το όριο των 20 mph θα αυξηθεί στα 30 mph σε ορισμένους δρόμους «εκτός αστικών κέντρων και αγροτικών οικιστικών οδών». Ανακοίνωσε επίσης, ότι θα αυξηθούν τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους, μέτρο το οποίο εξετάζουν ήδη στο υπουργείο.

Η Ουαλική κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να πάρει πίσω όλες τις αποφάσεις της έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών, οι οποίοι έφθασαν στο σημείο να συγκεντρώσουν μισό εκατομμύριο υπογραφές για την κατάργηση του μέτρου. Αυτή ήταν μια κόσμια κίνηση αντίδρασης, διότι υπήρξαν και σαφώς πιο βίαιες πράξεις όπως για παράδειγμα ο βανδαλισμός των συγκεκριμένων πινακίδων σε διάφορα σημεία της χώρας. Οι οποίες παρεμπιπτόντως για να αντικατασταθούν με νέες θα κοστίσουν στο κράτος περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ.

Οι οδηγοί έφθασαν στο σημείο να «επαναστατήσουν» όταν διαπίστωσαν ότι τα χαμηλά όρια ταχύτητας αύξαναν κατά πολύ την κίνηση στα αστικά κέντρα με αποτέλεσμα, να «μεγαλώνει» και η χρονική διάρκεια μιας διαδρομής. Μάλιστα, αρκετοί οικονομολόγοι ανέφεραν ότι σε περίπτωση που τα όρια παρέμεναν τόσο χαμηλά, σε βάθος 20ετίας, θα στοίχιζαν στο κράτος 9 δις λίρες, εξαιτίας των καθυστερήσεων στους δρόμους!

Δείτε ακόμα: Η χώρα που κέρδισε το βραβείο οδικής ασφάλειας στην Ευρώπη

Η κυβέρνηση βέβαια της Ουαλίας θέσπισε αυτά τα όρια προκειμένου να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα. Και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όντως υπήρξε μείωση των τροχαίων κατά 20%. Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου, ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι απολύτως λογικό, από τη στιγμή που τα αυτοκίνητα ήταν κατά βάση κολλημένα στην κίνηση…

πηγή: dailymail.co.uk

   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...