Νέο Hyundai Bayon: Το ολοκληρωμένο προσιτό B-SUV!

Αν θέλεις ένα ευρύχωρο, πρακτικό, αποδοτικό, αλλά και προσιτό B-SUV, το νέο Hyundai Bayon είναι η απάντηση σε όσα ζητάς

  • -
  • -

Η Hyundai είναι μία από τις εταιρείες που αφουγκράστηκαν νωρίς τον… παλμό και το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού γύρω από τα SUV. Για αυτό ακριβώς φρόντισε να ενισχύσει τη γκάμα της με μία σειρά από μοντέλα που ουσιαστικά καλύπτουν όλες τις κατηγορίες! Η πλήρης σειρά των crossover της κορεατικής μάρκας ξεκινάει με το Bayon, το οποίο καταφέρνει να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη με απόλυτη επιτυχία. Από το 2021 που αποκαλύφθηκε κέρδισε το αγοραστικό κοινό με την πολυσχιδή προσωπικότητα του και σήμερα έρχεται ανανεωμένο, εξακολουθώντας να… χτυπάει διάνα στην καρδιά της κατηγορίας. 

Επικαιροποίηση

Η σχεδίαση του αμαξώματος έχει καταφέρει να καθιερώσει το Bayon και ουσιαστικά δεν υπήρχε λόγος να διαφοροποιηθεί σημαντικά η αισθητική του. Οι μοντέρνες και ιδιαίτερες γραμμές του αμαξώματος διατηρούνται σχεδόν ακέραιες, αλλά μικρές λεπτομέρειες φροντίζουν να το επικαιροποιήσουν και να το διατηρήσουν φρέσκο. Η εντυπωσιακή φωτεινή μπάρα LED DRL(Daytime Running Lights) στη μάσκα αποτελεί το νέο σήμα κατατεθέν, συνθέτοντας την χαρακτηριστική υπογραφή Seamless Horizon της Hyundai. Οι νέοι προφυλακτήρες τονίζουν ακόμα περισσότερο την τολμηρή αισθητική του Bayon, ενώ οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου σε διάσταση 16 και 17 ιντσών συμπληρώνουν ιδανικά την ανανεωμένη του εικόνα. Για όσους αναζητούν ακόμα περισσότερη φρεσκάδα, μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τέσσερα νέα χρώματα που προστέθηκαν στη διαθέσιμη παλέτα του, την ώρα που μια προαιρετική δίχρωμη οροφή σε Phantom Black χρώμα είναι επίσης διαθέσιμη σε όλες τις χρωματικές επιλογές του αμαξώματος. 

Ποιότητα και τεχνολογίες μεγαλύτερης κατηγορίας!

Η Hyundai έχει φροντίσει εδώ και αρκετά χρόνια να αναβαθμίσει την ποιότητα και το περιβάλλον της καμπίνας των επιβατών. Αμέσως καταλαβαίνεις πως και το Bayon είναι μία ποιοτική και στιβαρή κατασκευή. Η προσεκτική επιλογή και η συναρμογή των πλαστικών αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ενώ οι επενδύσεις με τη νέα σχεδίαση έρχονται για να δώσουν έναν αέρα φρεσκάδας στην ανανεωμένη εκδοχή του πρακτικού crossover. Επιπλέον, στο νέο Bayon ο παραδοσιακός φωτισμός έχει αντικατασταθεί με λαμπτήρες τεχνολογίας LED, ενώ προαιρετικά μπορείς να διαλέξεις και ατμοσφαιρικό LED φωτισμό (Room/Map και Sunvisor) διαφόρων χρωμάτων, έτσι ώστε να επιλέγεις αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις επιθυμίες και το γούστο σου.

Ο high-tech χαρακτήρας του Bayon, πιστοποιείται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25’’, αλλά και το σημαντικά αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσεων, το οποίο φιλοξενείται στην οθόνη αφής επίσης σε διάσταση 10,25’’. Φυσικά, προσφέρει συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto, αλλά η μεγάλη διαφορά εντοπίζεται στις νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας Bluelink. Σου χαρίζει ζωντανή ενημέρωση για την κίνηση στο δρόμο και ανάλογο υπολογισμό διαδρομής, όπως και επιπλέον πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Ακόμα, διαθέτει απομακρυσμένες ενημερώσεις, εκτεταμένο έλεγχο λειτουργιών μέσω αναγνώρισης φωνής, αλλά και το eCall δεύτερης γενιάς που βασίζεται στο δίκτυο 4G και ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν ανοίξουν οι αερόσακοι του οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος. 

Επιτομή ευρυχωρίας και πρακτικότητας

Ένας από τους σημαντικότερους κρυμμένους άσσους στο μανίκι του Bayon είναι οι διαστάσεις και η άνεση στο εσωτερικό του. Το κορεατικό crossover συνδυάζει ιδανικά την ευέλικτη μετακίνηση στην καθημερινότητα στην πόλη, προσφέροντας παράλληλα και αυξημένη απόσταση από το έδαφος για όσους επιθυμούν να κινηθούν εκτός ασφάλτου. Όλα αυτά, όμως, παντρεύονται με τους άφθονους χώρους στην καμπίνα των επιβατών. Προσφέρει απαράμιλλη ευρυχωρία σε όσους βρεθούν στο εσωτερικό του, ανεξαρτήτως σειράς καθισμάτων, αλλά και σωματότυπου! Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών των 411 ltτο φέρνει στην κορυφή της κατηγορίας, ενώ μία σειρά από αποθηκευτικούς χώρους φροντίζουν να εκτοξεύσουν τον βαθμό πρακτικότητας. 

Με κατανάλωση κάτω από 6 lt/100 km

Ένα αυτοκίνητο με πολύπλευρη προσωπικότητα, το οποίο θα κινείται τόσο στον αστικό κύκλο, όσο και σε διαδρομές εκτός πόλης, πρέπει να προσφέρει κορυφαίο επίπεδο αποδοτικότητας. Και η Hyundai έχει καταφέρει να βρει τη χρυσή τομή με τα αποδοτικά σύνολα που τοποθετεί στο νέο Bayon. Στη βάση της γκάμας, συναντάμε τον ατμοσφαιρικό 1.200άρη κινητήρα των 79 ίππων, ενώ αμέσως μετά τοποθετείται ο υπερτροφοδοτούμενος των 1.000 cc, ο οποίος αποδίδει 100 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο έξι σχέσεων. Το ίδιο σύνολο προσφέρεται και σε εκδοχή που ενισχύεται με την παρουσία ενός συστήματος ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Η ισχύς του κινητήρα διατηρείται στους 100 ίππους, αλλά συνδυάζεται με χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο, αλλά και το 7άρι διπλού συμπλέκτη 7DCT. Σε όλες τις περιπτώσεις, η οικονομία καυσίμου είναι δεδομένη, με τη μέση κατανάλωση να κυμαίνεται κάτω από τα 6 lt/100 km, την ώρα που η υβριδική εκδοχή απαιτεί μόλις 5,2 lt/100 km! 

Όλα σε υπερθετικό βαθμό!

Όταν στο τέλος κάνεις τον απολογισμό και προσθέσεις όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, συνειδητοποιείς ότι το νέο Hyundai Bayon αποτελεί μία πρόταση στην κατηγορία που είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητη. Μόλις προσθέσεις τον κορυφαίο εξοπλισμό σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα από το βασικό εξοπλισμό, αλλά και την προσιτή τιμή, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα ακαταμάχητο value for money πακέτο. Eίναι χαρακτηριστικό ότι η βασική εκδοχή του Bayon ξεκινάει κάτω από τα 20.000 €, και συγκεκριμένα η έκδοση Premium με των 1.2000άρη κιινητήρα των 79 ίππων, μπορεί να γίνει δική σου με μόλις 19.290 €! Μάθε περισσότερα για το νέο Hyundai Bayon και βρες τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο της Hyundai κοντά σου, για να το δεις από κοντά και να διαπιστώσεις ότι προσφέρει όσα υπόσχεται! 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...