Έχασε την πρωτιά η Tesla - Αυτή είναι η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία του 2024

Η κορυφή φέτος άλλαξε χέρια με την πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο να προέρχεται από την ευρωπαϊκή αγορά!

  • -
  • -

Η κορυφαία εταιρεία συμβούλων αποτίμησης εμπορικών σημάτων στον κόσμο, η Brand Finance, δημοσίευσε τη μελέτη της για τα πιο ισχυρά brand names στον κόσμο για το 2024! H Apple, είναι συνολικά το πιο ισχυρό εμπορικό σήμα παγκοσμίως, αυξάνοντας μάλιστα την αξία της επωνυμίας του κατά 219 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα μόλις χρόνο, φθάνοντας έτσι σε αξία τα 516,6 δισεκατομμύρια δολάρια!

Στη δεύτερη θέση των πολυτιμότερων εμπορικών σημάτων παγκοσμίως βρίσκεται η Microsoft, με την Google να συμπληρώνει το βάθρο της πρώτης 3άδας. Ειδικής μνείας όμως χρίζει η εταιρεία NVIDIA, βασικός προμηθευτής τσιπ στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία πέτυχε αύξηση της αξίας της επωνυμίας της κατά 163% φθάνοντας έτσι στα 44,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο εμπορικό σήμα σε όλο τον κόσμο! Ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης και της υψηλής τεχνολογίας συνεχίζει να ανθεί και θα ανθεί όπως φαίνεται για πολύ καιρό ακόμα…

Η Mercedes-Benz στην κορυφή

Η Mercedes-Benz ανέκτησε ξανά την pole position ως η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο, με την BYD να είναι η μόνη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία στην πρώτη 25άδα. Η εμπορική αξία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έφθασε τα 59,4 δισεκατομμύρια δολάρια, με την έκθεση της Brand Finance να σημειώνει ότι το brand name της Mercedes-Benz όχι μόνο διατήρησε το premium status του αλλά βελτίωσε συνολικά και όλους τους επιμέρους δείκτες αξιολόγησης του, από 81,71 σε 85,22, που σημαίνει συνολική βαθμολογία «AAA».

Το κλειδί για τη φετινή επιτυχία της Mercedes-Benz εντοπίζεται σύμφωνα με τους ερευνητές του Brand Finance στα σωστά μέτρα που έλαβε η εταιρεία ως προς τον έλεγχο του κόστους σε συνδυασμό με την ποιότητα των προϊόντων της, στα καθαρά κέρδη της, στην αύξηση των εσόδων της, στην μελετημένη προσέγγισή της όσον αφορά τον τομέα της ηλεκτροκίνησης αλλά κυρίως στην αύξηση της ικανοποίησης των πελατών της.

Στον αντίποδα, η Tesla, υπέστη σημαντικές απώλειες στην αποτίμηση της επωνυμίας της, σημειώνοντας πτώση 12% στα 58,3 δισεκατομμύρια δολάρια, χάνοντας την πρώτη θέση στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Βέβαια, παρά τη συγκεκριμένη πτώση στην αξία της επωνυμίας της, η έρευνα του Brand Finance διαπίστωσε ότι η «δύναμη» του «σήματος» της Tesla παρέμεινε σταθερή, αν και μειώθηκε οριακά από το 80,87 στο 80,53, διατηρώντας παρόλα αυτά τη συνολική αξιολόγηση «AAA-».

Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η Tesla παρά τα σκαμπανεβάσματά της, τα οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στις «αντιδράσεις» του Elon Musk, συνεχίζει να απολαμβάνει μια ισχυρή αναγνωρισιμότητά, στοιχείο νευραλγικής σημασίας, για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της εταιρείας στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η αξία τώρα του εμπορικού σήματος της Toyota παρέμεινε σταθερή, στα 52,7 δισεκατομμύρια δολάρια, με δείκτη ισχύος μάρκας 89,01, ολοκληρώνοντας με συνολική βαθμολογία AAA.

Ο δείκτης ισχύος της Toyota έχει σημειώσει σημαντική άνοδο κατά 3 μονάδες, αντανακλώντας ουσιαστικά τους δείκτες αξιοπιστίας των προϊόντων της και αφοσίωσης των πελατών της. Οι δε μελλοντικές προβλέψεις αναφορικά με την ανάπτυξη της εταιρείας παραμένουν ανοδικές, υποδηλώνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της ιαπωνικής φίρμας.

Η Ferrari δεν έχει αντίπαλο

Η Ferrari κατάφερε να σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις όσον αφορά την αξία και τη δύναμη της επωνυμίας της. Η αξία του εμπορικού σήματος των Ιταλών αυξήθηκε κατά 43% στα 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια με το δείκτη ισχύος της μάρκας να φθάνει το 90,00 και τη συνολική βαθμολογία να σπάει κάθε ρεκόρ ως «AAA+»!

πηγή: brandirectory.com

Η Ferrari με πιο απλά λόγια είναι το ισχυρότερο brand name στο χώρο της αυτοκίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αξιοσημείωτες επιτυχίες της ιταλικής φίρμας αναμένεται μάλιστα να αναπτυχθούν περαιτέρω με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων και ιστορική κερδοφορία.

Δείτε ακόμα: Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο του 2024 είναι Mercedes

Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, η απόδοση των μετοχών της Ferrari, σημείωσε άνοδο κατά 60% από έτος σε έτος. Η έρευνα του Brand Finance διαπίστωσε επίσης ότι η φήμη της εταιρείας είναι «εκπληκτικά εντυπωσιακή» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αντανακλώντας έτσι και το υψηλό κύρος της Ferrari σε όλο τον κόσμο αλλά και στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τέλος, σε ότι αφορά το πιο ισχυρό brand name από την Κίνα, αυτό δεν είναι άλλο από την BYD, η οποία είδε την αξία του εμπορικού της σήματος να αυξάνεται κατά 20% στα 12,1 δισεκατομμύρια όντας, η πιο πολύτιμη φίρμα αυτοκινήτων της Κίνας και η μόνη μέσα στην πρώτη 25αδα παγκοσμίως.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...