Νέο FIAT Grande Panda – Πότε έρχεται Ελλάδα

Το νέο Grande Panda, το εντυπωσιακό compact αυτοκίνητο της FIAT, θα λανσαριστεί ως ηλεκτρικό και υβριδικό. Πότε όμως το αναμένουμε στην Ελλάδα. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

  • -
  • -

Η FIAT αλλάζει και το Grande Panda είναι το μοντέλο που δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ιταλική μάρκα την επόμενη μέρα. Πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο από μια εντελώς νέα, παγκόσμια οικογένεια μοντέλων που θα ολοκληρωθεί το 2027 και κάθε χρόνο έως τότε θα εμπλουτίζεται με μια προσθήκη.

Το Grande Panda είναι ότι πιο ιδιαίτερο αισθητικά και εμπνευσμένο σχεδιαστικά αυτοκίνητο που θα δούμε στους δρόμους τους επόμενους μήνες. Παρότι έχει μήκος 3,99 m, πλάτος 1,78 m και ύψος 1,57 m, είναι εξαιρετικά πρακτικό και προσφέρει τη δυνατότητα στους επιβάτες να διαχειριστούν άψογα τους διαθέσιμους χώρους του εσωτερικού.

grande panda

Αντλεί ξεκάθαρα έμπνευση από το αρχέτυπο Panda του 1980, υιοθετεί καθαρές γραμμές με τονισμένους θόλους τροχών, διαθέτοντας ισχυρή ταυτότητα και νεανική διάθεση. Στο εμπρός μέρος τα παραλληλόγραμμα σχήματα κυριαρχούν, ενώ τα φώτα προσδίδουν χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή και τα Daytime Running Lights εξυπηρετούν επίσης την λειτουργία φλας με οριζόντια pixel σε μοτίβο σκακιέρας.

grande panda

Στο πλάι παραμένει περισσότερο από εμφανής η σύνδεση με το κλασικό Panda, δίνοντας δυναμικό αποτέλεσμα με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και ράγες οροφής απόλυτα εναρμονισμένες με το αμάξωμα. Ως αναφορά στο θρυλικό Panda 4x4 πρώτης γενιάς η λέξη «Panda» είναι ανάγλυφη στο κάτω μέρος των θυρών αλλά και σε μια μαύρη φάσα στο πίσω μέρος με την ιδιαίτερα χαρακτηριστική κολόνα. Στο μεταλλικό μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών το «FIAT» είναι επίσης ανάγλυφο και βάζει μια ακόμα ιδιαίτερη πινελιά στη συνολική εικόνα, μαζί με την κλίση της γραμμής των παραθύρων, το σχήμα του πίσω παρμπρίζ και τα φώτα.

Δύο ψηφιακές οθόνες στο εσωτερικό

Το ιταλικό compact μοντέλο προβάλλει τις ρετρό καταβολές του σε κάθε τμήμα της καμπίνας. Οι χώροι παρά τις συμπαγείς διαστάσεις είναι ιδανικοί για 4 ενήλικες, με τον όγκο του πορτμπαγκάζ να ανέρχεται στα 361 lt. Επιπλέον, υπάρχουν και «έξυπνοι» αποθηκευτικοί χώροι, όπως αυτός των 13 lt στο ταμπλό.

grande panda

Οι επιφάνειες καλύπτονται από υφάσματα σε μοντέρνα χρώματα, στο ταμπλό υπάρχει ξύλο από ίνες μπαμπού, με τα καθίσματα, τα οποία έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα εμπρός να φέρουν μια κίτρινη επιγραφή που αναφέρει: «PANDA MADE WITH LOVE IN FIAT».

grande panda

To ταμπλό με τις κίτρινες λεπτομέρειες και το πανέξυπνο σχήμα της οβάλ πίστας του Lingotto, κλέβει τις εντυπώσεις, όπως και το ξεχωριστό τιμόνι. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 10 ίντσες και η κεντρική οθόνη που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων 10,25΄΄. Φυσικά, δεν λείπουν οι θύρες φόρτισης και οι θήκες για την τοποθέτηση κινητών τηλεφώνων και άλλων αντικειμένων.

Με τι κινητήρες θα έρθει το νέο Grande Panda

Στην Ευρώπη το νέο μοντέλο θα διατεθεί με ηλεκτρικό και υβριδικό σύστημα κίνησης. Το ηλεκτρικό θα έχει ισχύ 113 ίππων και φέρει μπαταρία 44 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία 320 km. Για το υβριδικό, η FIAT δεν έχει αναφέρει ακόμη το παραμικρό, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί σύντομα.

grande panda

Οι παραγγελίες για το νέο Grande Panda αναμένεται να ανοίξουν αρχικά από την ιταλική αγορά, τον Σεπτέμβριο, με τον Διευθύνων Σύμβουλο της FIAT, Ολιβιέ Φρανσουά, να δηλώνει πως η τιμή της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης δεν θα υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο FIAT 600 – Τιμές

Στην Ελλάδα, το ιταλικό αυτοκίνητο το περιμένουμε σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2025. Ο τιμοκατάλογος ωστόσο θα γίνει γνωστός αρκετά νωρίτερα, όποτε και θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές να κάνουν την παραγγελία τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...