Renault Clio: «Τσεκούρι» στον ΦΠΑ με όφελος έως 3.000 ευρώ

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Renault κόβει στη μέση τον ΦΠΑ και κάνει το Clio πραγματικά ακαταμάχητο, με χαμηλότερες τιμές σε κάθε έκδοση.

  • -
  • -

Μέσα από πέντε γενιές, το Renault Clio έχει γράψει τη δική του ιστορία στον κόσμο της αυτοκίνησης. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα supermini όλων των εποχών, ποντάροντας την επιτυχία του σε τρεις βασικούς πυλώνες: την πληρότητα των εκδόσεων, την ευχάριστη οδική συμπεριφορά, όπως και την εξελιγμένη τεχνολογία. Μόνο τυχαίο δεν ήταν που κατάφερε να κερδίσει όχι μια, αλλά δύο φορές τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για την Ευρώπη. Στη νεότερη εκδοχή του, το Clio έρχεται πιο δυναμικό από ποτέ, με ξεχωριστή εμφάνιση που κεντρίζει το ενδιαφέρον με την πρώτη ματιά. Και βέβαια, με την πληρέστερη γκάμα κινητήρων στην κατηγορία, από βενζίνη και diesel μέχρι έκδοση διπλού καυσίμου υγραέριο (LPG) - βενζίνη, αλλά και πλήρως υβριδική έκδοση E-Tech Hybrid!

Φθηνότερο σε όλες τις εκδόσεις

Η ελληνική αντιπροσωπεία κόβει στη μέση τον ΦΠΑ του Renault Clio σε όλες τις εκδόσεις, προσφέροντας ουσιαστικά έκπτωση 12% στην τιμή τιμοκαταλόγου. Το όφελος για τον πελάτη ισχύει σε συνδυασμό με κάθε κινητήρα, αλλά και έκδοση εξοπλισμού, καθιστώντας έτσι το Renault Clio την ιδανική επιλογή, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες του αγοραστή. Και βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι το «ψαλίδισμα» του ΦΠΑ πλαισιώνεται από τα υπόλοιπα κίνητρα αγοράς που έτσι κι αλλιώς ήταν σε ισχύ για το Clio, δηλαδή την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, τα 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και τη δωρεάν ασφάλιση του οχήματος για 6 μήνες.

Συγκεκριμένα, το όφελος του μισού ΦΠΑ διαμορφώνεται ως εξής:

  • Έκδοση Authentic SCe 65: από 15.390 €
  • Εκδόσεις υγραερίου (LPG) - βενζίνης: έως 2.100 €
  • Εκδόσεις πετρελαίου (diesel): έως 2.200 €
  • Εκδόσεις E-Tech (Hybrid): έως 3.000 €

Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εκδόσεις του Renault Clio συνοδεύονται από μηδενικά τέλη κυκλοφορίας λόγω των χαμηλών ρύπων που εκπέμπουν, ενώ κυκλοφορούν καθημερινά στον Δακτύλιο της Αθήνας.

Ένα Renault Clio… για όλους!

Η πολυσυλλεκτική γκάμα του Renault Clio προσφέρει κάτι μοναδικό για την κατηγορία, αφού το ίδιο μοντέλο απευθύνεται σε πολλούς, διαφορετικούς αγοραστές. Για παράδειγμα σε εκείνους που ζητούν το ελάχιστο κόστος χρήσης σε μεικτές συνθήκες οδήγησης, η έκδοση LPG έχει να παραθέσει την πολύ χαμηλή τιμή του υγραερίου, που βρίσκεται ακόμη και κάτω από 0,80 € ανά λίτρο, προσφέροντας ασύγκριτη οικονομία στην καθημερινότητα και απεριόριστη αυτονομία που μπορεί να αγγίξει έως και τα 1.180 km, με γεμάτα τα ρεζερβουάρ βενζίνης και LPG. Παράλληλα η εργοστασιακή εγκατάσταση του συστήματος υγραερίου εξασφαλίζει την άρτια λειτουργία και βέβαια, την αξιοπιστία.

Εκείνοι που πραγματοποιούν συχνά ταξίδια εκτός πόλης, η diesel εκδοχή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους καθώς ξεχωρίζει με την ελάχιστη κατανάλωση, αλλά και την υψηλή ροπή, στοιχείο που κάνει τα ταξίδια ξεκούραστα και ασφαλή. Με μέση κατανάλωση από 4,1 lt ανά 100 km, προσφέρει αυτονομία κοντά στα 1.000 km. Ο τελευταίας γενιάς κινητήρας 1.5 Blue dCi ξεχωρίζει και για την ποιότητα λειτουργίας του, παράγοντας πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβων και ελάχιστους κραδασμούς. Συνδυάζεται δε και με ένα χειροκίνητο κιβώτιο των έξι σχέσεων με έξυπνη κλιμάκωση, ευνοώντας τόσο τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις (ρεπρίζ) όσο και τη διατήρηση χαμηλών στροφών στον κινητήρα (rpm) κατά το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο για επιπλέον οικονομία καυσίμου και ησυχία.

Τέλος, οι λάτρεις των… απόλυτων επιλογών που δεν συμβιβάζονται σε κανέναν τομέα, θα στραφούν στην υβριδική έκδοση E-Tech Hybrid με τους 145 ίππους και το στάνταρ αυτόματο πολυλειτουργικό κιβώτιο. Χάρη στο εξελιγμένο υβριδικό σύστημα της Renault, το Clio E-Tech κινείται κυρίως με τον ηλεκτροκινητήρα εντός πόλης (έως και 80% των αστικών διαδρομών γίνονται με ρεύμα), εξασφαλίζοντας αμεσότητα στην παροχή ισχύος, άνεση και κατανάλωση επιπέδου… scooter. Μάλιστα όλα τα παραπάνω γίνονται πραγματικότητα χωρίς ο οδηγός να έχει καμία υποχρέωση φόρτισης του οχήματος, αφού η ανάκτηση της ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται κατά το φρενάρισμα και το ελεύθερο ρολάρισμα. Σαν… κερασάκι στην τούρτα έρχονται οι 145 ίπποι που αποτελούν την ιδανική αφορμή ώστε ο οδηγός να ανακαλύψει με τον καλύτερο τρόπο τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του Renault Clio, ο οποίος εκτός από άνεση και ασφάλεια, προσφέρει fun-to-drive στοιχεία!

Πλούσιο, από τη βασική έκδοση

Ως αυθεντικό Renault, το Clio διατίθεται με full εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, από τη βασική έκδοση Authentic. Μεταξύ άλλων, η έκδοση εξοπλίζεται με πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας που περιλαμβάνει: σύστημα σταθερής ταχύτητας με ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας, έξυπνο σύστημα διαχείρισης ταχύτητας, σύστημα ανίχνευσης απόσπασης προσοχής οδηγού, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και δίκυκλων, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα είναι ενεργά όλα ή κάποια από τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης μέσω του διακόπτη «MySafety». Παράλληλα, στο εσωτερικό βρίσκει κανείς ψηφιακό πίνακα οργάνων 7’’, σύστημα πολυμέσων easy link με οθόνη 7’’ και δύο θύρες USB, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός με σύστημα συνεχούς λειτουργίας, πίσω κάθισμα με ανάκληση και διαιρούμενη πλάτη 60/40. Στο εξωτερικό του μοντέλου ξεχωρίζουν οι προβολείς LED Pure Vision, τα φώτα ημέρας LED, οι αισθητήρες φώτων και βροχής, καθώς και οι θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες. Τέλος, διατίθεται και εφεδρικός τροχός (ρεζέρβα) κανονικών διαστάσεων.

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να κάνετε δικό σας το νέο Clio, στο επίσημο δίκτυο διανομέων Renault σε όλη την Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...