Το ακριβότερο τρακάρισμα ever με 8 Ferrari και μια Lamborghini - Η ασφαλιστική τρελάθηκε!

Πόσα… εγκεφαλικά σε ασφαλιστές μπορεί να προκαλέσει ένα ατύχημα στο οποίο εμπλέκονται 9 supercars, τέσσερα πολύ ακριβά sportscars και ένα Toyota Prius;

  • -
  • -

Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις ότι πολλές φορές, οι γνωστές μας «καραμπόλες» (ατύχημα που εμπλέκονται πολλά αυτοκίνητα) στοιχίζουν πολύ ακριβά σε ασφαλιστικές που πρέπει να πληρώσουν περισσότερα από ένα όχημα. Τώρα, σκέψου να μιλάμε για 14 συνολικά αυτοκίνητα, με τα 8 από αυτά να είναι Ferrari, τα 3 Mercedes-Benz, το 1 Lamborghini και ένα ακόμη Nissan GT-R. Ο μοναδικός… ταπεινός της παρέας ήταν ένα καημένο Toyota Prius, το οποίο πήγαινε κανονικά στη λωρίδα του μέχρι που…

Πώς έγινε το ατύχημα;

Προφανώς ένα τόσο μεγάλο κομβόι από supercars και σπορ αυτοκίνητα δεν είναι τυχαία μαζί. Πρόκειται για παρέα που είχε βγει βόλτα στην Ιαπωνία, τον Δεκέμβρη του 2011. Ο οδηγός ενός εκ των 8 Ferrari αποφάσισε να προσπεράσει το προπορευόμενο Toyota Prius και φυσικά, ακολούθησαν και οι υπόλοιποι οδηγοί με τις άλλες 7 Ferrari, τις 3 Mercedes, το 1 Nissan GT-R και την Lamborghini. Ο πρώτος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και όλα τα υπόλοιπα, λίγο-πολύ φαντάζεστε πως έγιναν.

Η υψηλή ταχύτητα με τις μικρές αποστάσεις ασφαλείας και τον ελάχιστο χρόνο αντίδρασης ήταν ένα «εκρηκτικό» κοκτέιλ που οδήγησε στην εμπλοκή σχεδόν όλων των αυτοκινήτων στο τρακάρισμα. Τώρα, η αιτία που ο πρώτος οδηγός έχασε τον έλεγχο, δεν είναι πολύ σαφής. Άλλοι λένε ότι ακούμπησε στο κεντρικό διαχωριστικό, άλλοι ότι πάτησε δυνατά το γκάζι και το πισωκίνητο supercar «ξεκόλλησε» απότομα. Μικρή σημασία έχει! Το πιο σπουδαίο είναι πως όλοι οι εμπλεκόμενοι έζησαν, με μοναδικό τίμημα 10 ελαφρά τραυματισμένους.

Δείτε ακόμη: Ferrari SF90 τούμπαρε στη μέση του δρόμου - Πώς συνέβη

Και πόσο… κόστισε το τρακάρισμα;

Συνολικά, το κόστος εκτιμήθηκε στα 3,8 εκατομμύρια δολάρια. Είναι σίγουρο ότι στην περιγραφή και μόνο του ατυχήματος, κάποιοι ασφαλιστές αισθάνθηκαν ένα στιγμιαίο μούδιασμα… Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο προκειμένου να γίνει η απαραίτητη καταγραφή και στη συνέχεια, χρειάστηκαν περίπου 10 ώρες για να καθαρίσει ο δρόμος από τα κατεστραμμένα supercars και τα «συντρίμμια» που άφησαν πίσω τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...