Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται για την κατασκευή ενός νέου δρόμου στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα πλέον έχει αποκτήσει καλό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, όμως υπάρχουν πολλοί ακόμα που πρέπει να γίνουν. Όλοι αυτοί οι δρόμοι φτιάχνονται από ανθρώπους. Πόσοι πρέπει να είναι;

  • -
  • -

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που γίνονται στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή είναι η επέκταση της Ολυμπίας Οδού. Το κομμάτι που θα προστεθεί είναι το Πάτρα – Πύργος. Έτσι, όταν ο αυτοκινητόδρομος ολοκληρωθεί θα ενώνει την Αθήνα με την πρωτεύουσα της Ηλείας.

Οι εργασίες στο κομμάτι Πάτρα – Πύργος προχωράνε με εντατικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό έχουν γίνει ήδη τα μισά από όσα πρέπει, καθώς το ποσοστό ολοκλήρωσης έχει φτάσει στο 50%.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4991469d1054d622c04b5cb907800eda.png

Έχουν ήδη παραδοθεί κάποια κομμάτια του Πάτρα - Πύργος

Επιπλέον, υπάρχουν ήδη 24 ασφαλτοστρωμένα χιλιόμετρα, τα οποία αντιστοιχούν στο 29% του συνολικού έργου. Αυτά τα 24 km τα συναντάμε στις περιοχές της Αμαλιάδας, του Πύργου, της Κάτω Αχαϊας και του Μιντιλογλίου.

Δείτε ακόμα: Ελλάδα: Κάθε πόσα km υπάρχει ΣΕΑ στις εθνικές οδούς - Αναλυτικά τα σημεία

Την Ολυμπία Οδό επισκέφθηκε στις 18 Ιουλίου ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Νίκο Ταχιάο, και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Λειτουργίας του Ρίου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cad3d9c25d9bb58413ef01bb4c70d5d4.png

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών της Πατρών – Πύργου, παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κατασκευαστών (AVAX, ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/24f12461250da7729bfcfbb4a7d7dcff.jpg

Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στο Πάτρα – Πύργος;

Αυτό που ξεχωρίσαμε από την ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού σχετικά με την πρόοδο των εργασιών και την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας, είναι ο αριθμός των εργαζομένων.

Η εταιρεία λειτουργίας αναφέρει ότι στα έργα απασχολούνται 1.000 άνθρωποι, ενώ η έμμεση απασχόληση έχει υπολογιστεί σε επιπλέον περίπου 2.000 θέσεις εργασίας σε όλη τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...