5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο υβριδικό Peugeot 2008

Η υβριδική έκδοση του πολυαγαπημένου 2008 βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα και εμείς βλέπουμε τα 5 βασικά στοιχεία που πρέπει να ξέρεις γι’ αυτό.

  • -
  • -

Σήμερα, η Peugeot δεν ακολουθεί τις τάσεις, αλλά τις ορίζει και αυτό ακριβώς συνέβη με το νέο 2008. Το γαλλικό μοντέλο κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες στην πλέον ανταγωνιστική κατηγορία της αγοράς, αυτής των B-SUV και τώρα έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του με τη νέα υβριδική του έκδοση. Τι φέρνει όμως το νέο 2008 Hybrid και ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε γι’ αυτό;

1. Φέρει την ίδια εντυπωσιακή σχεδίαση

1

Εντάξει αυτό ίσως να μην είναι νέο, αλλά είναι σίγουρα σημαντικό. Ένας από τους λόγους για τους οποίου το 2008 ξεχωρίζει, είναι η εντυπωσιακή εμφάνιση. Με ένα μοναδικό τρόπο καταφέρνει να συνδυάσει την κομψότητα με το δυναμισμό. Οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος αναδεικνύουν την crossover πτυχή του, διατηρώντας ένα εκλεπτυσμένο premium στιλ. Η επιβλητική εμπρός μάσκα κερδίζει τις εντυπώσεις, ξεχωρίζοντας με τη νέα φωτιστική υπογραφή στο εμπρός μέρος που είναι δανεισμένη από το αγωνιστικό πρωτότυπο 9X8 Hypercar. Οι τρεις κάθετες… «νυχιές» στη θέση των φωτών ημέρας, οι οποίες και είναι ενσωματωμένες στα μαύρα γυαλιστερά πλαίσια του προφυλακτήρα, δένουν αρμονικά με τη νέα μάσκα που φιλοξενεί το έμβλημα της Peugeot.

2. Είναι το ισχυρότερο βενζινοκίνητο 2008 που έχει κυκλοφορήσει

2

Το 2008 Hybrid 136 συνδυάζει έναν 1.200άρη Puretech 136 ίππων με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Αυτή η νέα εκδοχή του γνωστού 3κύλινδρου είναι η ισχυρότερη που έχουμε δει μέχρι σήμερα, ενώ χάρη στο ηλεκτρικό μοτέρ των 29 ίππων, οι επιδόσεις είναι ακόμη καλύτερες χάρη στο «boost-άρισμα» που χαρίζει κάθε φορά που πατάς το γκάζι. Το αποτέλεσμα; 0-100 km/h σε 8,3 sec και τελική 206 km/h. Η αμιγώς θερμική έκδοση των 130 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων χρειαζόταν 9,4 sec, ενώ η τελική δεν ξεπερνούσε τα 198 km/h.

3. Καίει λιγότερο και από το diesel

1

Εκτός από επιδόσεις το νέο σύνολο προσφέρει και απαράμιλλη οικονομία. Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται εντός του κιβωτίου και το ήπια υβριδικό σύστημα, η νέα έκδοση του 2008 έχει μειωμένη κατανάλωση κατά 15% (συγκριτικά με το 130άρι αυτόματο), ενώ σε αστικό περιβάλλον πάνω από το 50% των μετακινήσεων μπορούν να γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά, με το θερμικό μοτέρ να μην καίει σταγόνα! Σε κύκλο WLTP καίει μόλις 4,9 lt/100km, ενώ με εκπομπές CO2 μόλις 110 g/km, απαλλάσσεται και από τα Τέλη Κυκλοφορίας, έχοντας παράλληλα ελεύθερη πρόσβαση στο Δακτύλιο.

4. Δεν κάνει συμβιβασμούς σε τεχνολογίες

56

Η λίστα με τις τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών είναι υπερπλήρης, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να περιλαμβάνεται στο πακέτο του βασικού εξοπλισμού. Ό,τι και αν ζητήσεις, το 2008 Hybrid το προσφέρει. Το cruise control με speed limiter, το hill assist και η κάμερα οπισθοπορίας κάνουν τη ζωή σου πιο άνετη, ενώ η πλήρης ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, καθιστούν το θελκτικό crossover απόλυτα ασφαλές. Το Pack Safety περιλαμβάνει συστήματα όπως, αυτόματου φρεναρίσματος, προειδοποίησης σύγκρουσης, διατήρησης λωρίδας, αναγνώρισης σημάτων και ορίων ταχύτητας, ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, και πολλά ακόμα. Και όλα από το βασικό εξοπλισμό!

5. Διατίθεται με 3 πακέτα εξοπλισμού

56

Σύμφωνα με το διαμορφωτή στο επίσημο site της μάρκας το νέο Peugeot 2008 Hybrid 136 ξεκινά από 28.600 ευρώ στην έκδοση Active η οποία περιλαμβάνει:

  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες
  • Αυτόματο Κλιματισμό
  • Pack Visiopark
  • Pack Safety
  • Προβολείς τεχνολογίας LED
  • Φώτα ημέρας LED
  • Πίσω φώτα 3D LED
  • Cruise control με Speed limiter
  • Ζάντες 16" Silome

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Peugeot 208 1.2 Hybrid 136 GT: GTi με κατανάλωση 5 lt/100km

Επίσης, το νέο 2008 Hybrid διατίθεται και στα πακέτα Allure και GT, με τις τιμές τους να είναι 30.800 ευρώ και 33.300 ευρώ, αντίστοιχα. Σε αυτά βρίσκουμε στοιχεία όπως ζάντες αλουμινίου 17", Peugeot i-Cockpit 10" 3D, σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone και πολλά ακόμη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...