Ελλάδα: Τεράστια αλλαγή στα ΤΑΞΙ – Πότε το πρόστιμο θα φθάνει τα 1.000 ευρώ

Μεγάλες κυρώσεις θα προβλέπονται για τους οδηγούς ΤΑΞΙ αν δεν διαθέτουν τη συγκεκριμένη ειδική σήμανση. Δείτε τι είπε ο υπουργός Οικονομικών.

  • -
  • -

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε πως στόχος είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και γι΄αυτό η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα.

Όπως αποκάλυψε, μέσα στην εβδομάδα, με υπουργική απόφαση, θα τεθεί σε ισχύ ένα νέο μέτρο, που αφορά κυρίως το τουριστικό προϊόν. Πρόκειται για την εφαρμογή της ειδικής σήμανσης στα ελληνικά και τα αγγλικά για πληρωμή με κάρτα.

xatzidakis

Το μέτρο αυτό θα ξεκινήσει από τα ΤΑΞΙ όπως τόνισε ο υπουργός, λέγοντας «με υπουργική απόφαση, τα ΤΑΞΙ θα πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση, στα ελληνικά και αγγλικά, ότι είναι υποχρεωμένα να δέχονται πληρωμή με κάρτα εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης. Ξεκινάμε από κλάδους που αφορούν στους πολλούς και τα ταξί αφορούν και στο τουριστικό μας προϊόν».

Πόσο θα είναι το πρόστιμο για την εφαρμογή στα ΤΑΞΙ

Από την στιγμή που θα ανακοινωθεί επίσημα και τεθεί σε ισχύ η εφαρμογή, οι κάτοχοι ΤΑΞΙ θα πρέπει να έχουν την εφαρμογή της ειδικής σήμανσης σε ελληνικά και αγγλικά για πληρωμή της κούρσας με κάρτα.

Δείτε ακόμη: Επιτρέπεται τα Ταξί να σταματάνε δεξιά του δρόμου ή όχι; Τι λέει ο νόμος

Σε περίπτωση παράλειψης του μέτρου, θα επιβάλλεται από την ΑΑΔΕ ή τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή πρόστιμο 1.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...