Φθηνότερο με έκπτωση 14.000 ευρώ στην Ελλάδα το SUV της Honda - Ποιο είναι;

Μια πολύ γενναία έκπτωση στο μοντέλο της πραγματοποιεί η ελληνική εισαγωγική της Honda, καθιστώντας το πολύ πιο προσιτό και βέβαια, δελεαστικό.

  • -
  • -

Η Honda ήταν πάντα μια εταιρεία που έδινε απόλυτη προτεραιότητα στην ποιότητα και την μηχανολογική αρτιότητα. Η αξιοπιστία έχει εξελιχθεί σε συνώνυμό της, ενώ υπάρχουν πολλοί πιστοί αγοραστές που «ψωνίζουν» αυτοκίνητα με κλειστά μάτια από τις εκθέσεις της. Ωστόσο, η ιαπωνική φίρμα ποτέ δεν ήταν φθηνή. Τα μοντέλα της τα βρίσκαμε στο άνω άκρο της κατηγορίας, κάτι φυσιολογικό αν συνυπολογιστεί η προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά και η υψηλή μεταπωλητική αξία. Τώρα, υπάρχει ένα αυτοκίνητο στο οποίο η ελληνική εισαγωγική εταιρεία της μάρκας προσφέρει έκπτωση στις 14.000 ευρώ, μια από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει.

Συνολικό όφελος στις 23.000 €!

Το νέο Honda e:Ny1 είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο μοιάζει αρκετά με το γνωστό C-SUV της μάρκας, το Honda HR-V. Η τιμή του πλέον είναι πολύ χαμηλότερη καθώς στην έκδοση Elegance, πωλείται στις 39.900 €. Η προηγούμενη τιμή του αυτοκινήτου ήταν στις 53.900 €, άρα μιλάμε για όφελος 14.000 € από την ελληνική εισαγωγική! Τώρα, αν προστεθεί και το όφελος της κρατικής επιδότησης στις 9.000 € από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» τότε η τιμή κατεβαίνει στις 30.900 €, άρα μιλάμε για συνολικό «ψαλίδι» της τιμής κατά 23.000 €. Το ίδιο συμβαίνει και με την πλουσιότερη έκδοση Advance. Η αρχική τιμή των 58.300 € κατέβηκε στις 44.900 € (13.400 € έκπτωση) και συνυπολογίζοντας την κρατική επιδότηση, κατεβαίνει στις 35.900 € (συνολικό όφελος μαζί με την επιδότηση 22.400 €).

Τι είναι το Honda e:Ny1;

Πρόκειται για το νέο ηλεκτρικό SUV στην γκάμα της Honda. Διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 68,8 kWh, εκ των οποίων οι 62 kWh είναι εκμεταλλεύσιμες. Αυτή η χωρητικότητα εξασφαλίζει αυτονομία η οποία αγγίζει τα 412 km. Όσο για τον ανεφοδιασμό του με ρεύμα, αν συνδεθεί σε κατάλληλο DC φορτιστή μπορεί να δεχτεί ισχύ μέχρι και 78 kW. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να πάει από το 10% μέχρι το 80%, σε 45 λεπτά. Σε AC φορτιστή, η μέγιστη ισχύς που μπορεί να δεχτεί φτάνει τα 11 kW.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο ηλεκτρικό SUV Honda e:Ny1

Το e:Ny1 βασίζεται στη νέα πλατφόρμα e:N Architecture F της Honda, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρει τις δυναμικές επιδόσεις, την εξαιρετική άνεση και τη φινέτσα που αναμένονται από το τελευταίο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Honda. Ο κινητήρας αποδίδει 204 ίππους και ροπή που φτάνει τα 310 Nm με την κίνηση να πηγαίνει στους μπροστά τροχούς. Η επιτάχυνση 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 7,8 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 km/h. Στο εσωτερικό η οθόνη του infotainment αγγίζει τις 10,2 ίντσες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...