Το SUV της Mercedes που καίει 5,2 lt/100km πραγματικά – Η τιμή του

Οι καταναλώσεις που βλέπουμε σε θεωρητικό επίπεδο πολλές φορές δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Αυτό εδώ όμως το πληθωρικό SUV της Mercedes καταφέρνει παρά το μέγεθος του να κάψει σαν supermini.

  • -
  • -

Με το κόστος συντήρησης και χρήσης ενός αυτοκινήτου να έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, η εύρεση μίας επιλογής που να καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες μας και να μην κοστίζει μία περιουσία στην καθημερινότητα, αποδεικνύεται δύσκολο έργο. Κάτι οικονομικό και αποδοτικό σίγουρα θα εκτιμηθεί, τόσο από πλευράς τσέπης, αλλά και ως προς τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον.

Μία τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι αυτή των plug-in hybrid μεγάλων και πληθωρικών SUV. Μοντέλα που παλαιότερα θα συνδυάζονταν συνήθως με diesel σύνολα και θα αποτελούσαν τον ιδανικό συνδυασμό για οικονομία και επιδόσεις, τώρα έχουν στραφεί στον υβριδισμό ελπίζοντας να ρίξουν τις τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

1

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το SUV της Mercedes-Benz που θα δείτε παρακάτω, το οποίο όμως πήγε την οικονομία ένα βήμα πιο πέρα και εμείς μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε και σε πραγματικές συνθήκες. Πρόκειται για τη Mercedes-Benz GLC 300de η οποία χάρη στο συνδυασμό ενός ροπάτου diesel μοτέρ 2 λίτρων και ενός ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 333 ίππους και 750 Nm ροπή, ενώ με τη μπαταρία των 23,3 kWh έχει και ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 100 km.

2

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mercedes-Benz GLC 400 e 4MATIC 381 PS

Δοκιμάζοντας το πληθωρικό SUV και γράφοντας μαζί του πάνω από 1.300 km σε όλες τις συνθήκες, η κατανάλωση που κατέγραψε το trip computer ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική. Με μέση κατανάλωση 5,2 lt/100km, η GLC 300de κινήθηκε τόσο εντός πόλης αλλά και για πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ μέσα σε αυτά τα χιλιόμετρα είχαμε και 3 φορτίσεις της μπαταρίας.

4

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mercedes-Benz GLC 220 d

Θυμίζουμε ότι το γερμανικό μοντέλο μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητες έως και 140 km/h, που σημαίνει πως αν ο οδηγός είναι τυπικός με τις φορτίσεις μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά στη συντριπτική πλειοψηφία των καθημερινών του μετακινήσεων, χωρίς να καίει σταγόνα υγρού καυσίμου. Η τιμή για όλα τα παραπάνω; 84.099 € σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της μάρκας. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για την  υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...