Οδηγός Porsche 911 Turbo χάνει τον έλεγχο με 320 km/h [video]

Οι δύο επιβάτες ευτυχώς επέζησαν από την κατεστραμμένη Porsche 911 Turbo! Αυτό είναι που λέμε… είχανε τύχη βουνό!

  • -
  • -

Οι φετινές δοκιμές ταχύτητας στο ετήσιο event Sun Valley Tour de Force, έλαβαν πρόωρο τέλος, όταν ο οδηγός μιας Porsche 911 Turbo Cabriolet (997) έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην ευθεία, έχοντας στο ταχύμετρο… 320 km/h!

Άγιο είχαν…  

Το Sun Valley Tour de Force είναι ένα ετήσιο event, μια συγκέντρωση συγκεκριμένα, κατόχων supercar που λαμβάνει χώρα στην πολιτεία Αϊντάχο των Η.Π.Α. Η κορωνίδα του event είναι το πέρασμα των οδηγών  "χωρίς όριο ταχύτητας" σε ένα κλειστό κομμάτι δρόμου, μια ευθεία ουσιαστικά στον παράδρομο της εθνικής οδού, μήκους 5 km.

Το ρεκόρ, στο συγκεκριμένο αγώνα κατέχει μια Bugatti Chiron η οποία διένυσε την εν λόγω ευθεία επιτυγχάνοντας μέγιστη ταχύτητα 407 km/h! Δυστυχώς όμως, όλα τα «περάσματα» δεν κυλούν τόσο ομαλά όπως απέδειξε στην πράξη και η περίπτωση του οδηγού της Porsche 911 Turbo.

Ενώ ο οδηγός της μαύρης Porsche πλησίαζε στη γραμμή τερματισμού, άξαφνα, ένα σύννεφο καπνού σκέπασε την ατμόσφαιρα με το αυτοκίνητο να καταλήγει εκτός δρόμου στα παρακείμενα «χωράφια»… και δέντρα! Οι θεατές που κατέγραφαν τα «περάσματα» ανέφεραν ότι η ταχύτητα της Porsche στο συγκεκριμένο σημείο ήταν πάνω από 300 km/h! Σύμφωνα με έναν φίλο του άτυχου οδηγού, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας εξαιτίας κλαταρισμένου ελαστικού!  

Δείτε ακόμα: Η νέα Porsche Panamera είναι η ισχυρότερη που έχει κατασκευαστεί ποτέ

Η οικογένεια του οδηγού ανέφερε ότι και οι δυο επιβαίνοντες είναι ζωντανοί αλλά τραυματισμένοι σε διάφορα σημεία του σώματος του και σώθηκαν ουσιαστικά γιατί αμφότεροι φόραγαν κράνη! Τυχεροί, μέσα στην ατυχία τους οι άνθρωποι…

Πηγή: Terry Malarkey (Facebook)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...