Αξίζει να δώσω 16.870 ευρώ για το No1 αυτοκίνητο της Ευρώπης;

Προσφέρει οικονομία μετακίνησης, αξιοπιστία και πολύ καλούς χώρους. Όμως, πόσο καλό είναι το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή αγορά;

  • -
  • -

Οι πωλήσεις ενός αυτοκινήτου λένε πάρα πολλά πράγματα για το ποιόν του. Ένα μοντέλο που ξεπουλάει δεν μπορεί να είναι και κακό, αφού ο κόσμος το προτιμάει για κάποιο λόγο! Στην ευρωπαϊκή αγορά, το best-seller είναι το Dacia Sandero, ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης το οποίο ξεχωρίζει για τη value-for-money φιλοσοφία. Προσφέρει ένα πλήρες πακέτο σε ένα φυσιολογικό επίπεδο τιμής, πάντα με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σήμερα, ενώ δεν υστερεί έναντι του ανταγωνισμού. Το αντίθετο μάλιστα, αφού το ρουμάνικο supermini διαθέτει πολλούς άσσους στο μανίκι του. Ακόμη και έκδοση crossover (Sandero Stepway) για τους λάτρεις της… περιπέτειας!

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό best-seller;

Η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει το Dacia Sandero στις 16.870 €, ενώ μάλιστα συνοδεύεται από ένα ικανό μοτέρ που μπορεί να σταθεί εύκολα σε κάθε περίπτωση. Πρόκειται για ένα τρικύλινδρο turbo σύνολο βενζίνης με 90 ίππους που έχει επαρκέστατη ισχύ ακόμη και για αποδράσεις εκτός πόλης. Ο ίδιος κινητήρας προσφέρεται και με αυτόματο κιβώτιο, έναντι του στάνταρ χειροκίνητου, ενώ υπάρχει και έκδοση με εργοστασιακό σύστημα υγραερίου (LPG) το οποίο πραγματικά μηδενίζει το κόστος χρήσης και εκτοξεύει τη value-for-money φιλοσοφία. Μάλιστα, συνοδεύεται από ένα αξιοπρεπέστατο βασικό επίπεδο εξοπλισμού.

Αξίζει τελικά;

Το Dacia Sandero εστιάζει στην ουσία, προσφέροντας χρηστικότητα, χώρους και εργονομία. Δεν προσφέρει πολυτέλειες ή τις τελευταίες λέξεις της τεχνολογίας, όμως δεν είναι αυτή η προτεραιότητά του! Ακόμη και στη βασική έκδοση Expression συναντάμε όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας (ESP, Hill Hold Assist, έξι αερόσακους, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, προειδοποίηση απόσπασης προσοχής οδηγού, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας και πολλά ακόμη) μαζί με στοιχεία άνεσης (Air Condition, αισθητήρες παρκαρίσματος, Cruise Control με Speed Limiter, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες, αισθητήρες βροχής και φώτων) αλλά και πολύ καλή συνδεσιμότητα (οθόνη αφής 8 ιντσών με υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto). Πρόκειται για μια πάρα πολύ τίμια πρόταση που συνδυάζει προσιτή τιμή αγοράς, πολύ καλό εξοπλισμό και χαμηλό κόστος χρήσης που σίγουρα αξίζει την προσοχή των αγοραστών που ψάχνουν ένα πολύ καλό πακέτο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...