Mercedes-Benz GLB: Ο απόλυτος συνδυασμός στιλ και πρακτικότητας

Η νέα Mercedes-Benz GLB καταφέρνει να παντρέψει το αριστοκρατικό στιλ και τον premium χαρακτήρα, με τον υψηλό βαθμό πρακτικότητας.

  • -
  • -

Στην κατηγορία των premium SUV η Mercedes-Benz έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε μία εποχή που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να κερδίσουν τον χαρακτηρισμό «premium», η γερμανική μάρκα ανήκει σε ένα πολύ κλειστό club εταιρειών που έχουν αποδείξει την αξία τους εδώ και δεκαετίες… Στην πλήρη γκάμα των SUV της Mercedes-Benz, η GLB ξεχωρίζει ως η πλέον πρακτική και ευρύχωρη επιλογή. Διαθέσιμη σε διάταξη με πέντε ή επτά θέσεις, αποτελεί τον ιδανικό εκφραστή του σύγχρονου τρόπου ζωής για όσους αναζητούν τη μέγιστη άνεση, χωρίς συμβιβασμούς σε επίπεδο τεχνολογίας, ασφάλειας και φυσικά πολυτέλειας. Η ανανεωμένη εκδοχή ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη σε μία κατηγορία που δεν υπάρχουν συμβιβασμοί 

Αριστοκρατική και σύγχρονη

Με το πέρασμα του χρόνου η GLB μοιάζει σαν το παλιό καλό κρασί. Οι γραμμές του αμαξώματος της έχουν χαρίσει ένα διαχρονικό σχήμα, το οποίο είναι χαρακτηριστικό και άμεσα αναγνωρίσιμο. Συνδυάζει την πολυτέλεια και το αριστοκρατικό στιλ, με τη σύγχρονη αισθητική του ιδανικού οικογενειακού SUV. Επιπλέον, ο περιπετειώδης χαρακτήρας αναδεικνύεται από… πινελιές off-road στοιχείων, αλλά και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Αυτό το διαχρονικό ντιζάιν διατηρεί την GLB θελκτική στο πέρασμα του χρόνου, ενώ στην ανανεωμένη εκδοχή λεπτομέρειες όπως η νέα μάσκα με το μοτίβο αστεριών, οι διαφοροποιημένοι προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, την επικαιροποιούν και τη διατηρούν το ίδιο εντυπωσιακή. 

Απαράμιλλη πολυτέλεια και κορυφαία ποιότητα…

Αυτά τα δύο στοιχεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη Mercedes-Benz και το εσωτερικό της ανανεωμένης GLB ξεχωρίζει για την premium αισθητική που συναντάμε σε όλα τα μοντέλα της μάρκας. Αρκεί ένα άγγιγμα στην κεντρική κονσόλα, στις πόρτες και σε κάθε σημείο της καμπίνας, για να διαπιστώσεις ο ίδιος την κορυφαία ποιότητα της κατασκευής. Η ψηφιακή αρχιτεκτονική της γερμανικής μάρκας προσφέρει τη σύγχρονη digital νότα στο εσωτερικό. Η εντυπωσιακή μεγάλη γυάλινη επιφάνεια στη κεντρική κονσόλα, φιλοξενεί τόσο τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, όσο και την οθόνη αφής, αμφότερες σε διάσταση 10,25 ιντσών. Το σύστημα πολυμέσων MBUX της Mercedes-Benz είναι νέο, αναβαθμισμένο, και προσφέρει ταχύτερη απόκριση, όπως και βελτιωμένη εμπειρία χρήσης. Τα Android Auto και Apple CarPlay λειτουργούν ασύρματα, ενώ σε όλες τις USB-C θύρες υπάρχει φωτιζόμενο περίγραμμα για να εντοπίζονται πιο εύκολα το βράδυ. Επίσης, αν επιλέξεις το premium ηχοσύστημα της Burmester, η τεχνολογία Dolby Atmos φροντίζει για καλύτερο και πιο ρεαλιστικό ήχο.

Χωροταξικά, η GLΒ προσφέρει περισσότερα από όσα θα χρειαστεί μία μέση οικογένεια. Οι χώροι της καμπίνας την τοποθετούν στο άνω άκρη της κατηγορίας, με το μεγάλο μεταξόνιο των 2,9 μέτρων να επιτρέπει τη μεταφορά έως και πέντε ενηλίκων, με χαρακτηριστική ευκολία. Επιπλέον, με την επταθέσια διάταξη η ευρυχωρία εκτοξεύεται ακόμα περισσότερο, την ώρα που ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από τα 560 lt έως και 1.775 lt, αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα. Βέβαια, η ασφάλεια των επιβατών είναι ακόμα ένας τομέας στον οποίο η GLB διαπρέπει. Τα αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης και η πλήρης σουίτα που προσφέρει, εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια κατά τη μετακίνησης σας, αντίστοιχη με τα υψηλά στάνταρ της γερμανικής μάρκας… 

Βέλτιστη αποδοτικότητα

Η Mercedes-Benz έχει σαφές στρατηγικό πλάνο, το οποίο είναι 100% φιλικό προς το περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο, ότι σήμερα διαθέτει μία από τις πληρέστερες γκάμες αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στην αγορά. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το γεγονός πως δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού σήμερα. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, η GLB προσφέρεται με νέους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίοι με τη συμβολή ενός συστήματος ήπιας υβριδικής τεχνολογίας χαρίζουν στο premium SUV χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και αντίστοιχες εκπομπές ρύπων. Το ηλεκτρικό σύστημα των 48V ακολουθεί τη λογική ιμάντα μίζα-δυναμό και παρέχει επιπλέον ισχύ 10 kW που ενισχύουν την GLB και της χαρίζουν ακόμα καλύτερη επιτάχυνση από την εκκίνηση και στις χαμηλές ταχύτητες. Παράλληλα, η παρουσία του υβριδικού συστήματος επιτρέπει στην GLB να πραγματοποιεί coasting με τον κινητήρα απενεργοποιημένο. Στοιχείο που συμβάλλει περαιτέρω στη μείωση της κατανάλωσης. Και όλα αυτά, ενώ το σύστημα ανακτά ενέργεια μέσω του συστήματος πέδησης, φορτίζοντας τη μπαταρία των 48V. 

Οι κινητήρες βενζίνης ξεκινούν με την εισαγωγική έκδοση των 1,3 λίτρων απόδοσης 163 ίππων, ενώ ακολουθούν οι δίλιτρες GLB 220 4MATIC και GLB 250 4MATIC, που αποδίδουν 190 και 224 ίππους αντίστοιχα, και συνδυάζονται με σύστημα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς. Όσοι αναζητάτε ακόμα καλύτερες επιδόσεις και εκρηκτικό χαρακτήρα, μπορείτε να στραφείτε στην GLB 35 AMG 4MATIC, η οποία με 306 ίππους και 400 Nm ροπή είναι ικανή να κινηθεί σε ρυθμούς… supercar! Αν βέβαια συγκαταλέγεστε ανάμεσα σε όσους επιθυμούν τη μέγιστη χιλιομετρική ελευθερία, οι αποδοτικοί κινητήρες πετρελαίου αποτελούν την πλέον ενδεδειγμένη λύση για εσάς. Το γερμανικό σύνολο διατίθεται με τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 150 ή 190 ίππους.  Στην πρώτη περίπτωση προσφέρεται και σε τετρακίνητη εκδοχή, ενώ η κορυφαία GLB 220 d είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως 4MATIC. 

Μονόδρομος στην premium κατηγορία…

Η αναζήτηση ενός compact SUV με premium στοιχεία μπορεί να ακούγεται ως εύκολη υπόθεση σήμερα, αλλά η πραγματικότητα είναι πως λίγα μοντέλα δικαιολογούν απόλυτα το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Η Mercedes-Benz αποτελεί συνώνυμο της πολυτέλειας και της premium αισθητικής, με τη GLB να αποτελεί εκφραστή αυτής της φιλοσοφίας. Σε ένα αριστοκρατικό πακέτο προσφέρει ό,τι απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής, προσθέτοντας επιπλέον κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο και αποδοτικά σύνολα που υπόσχονται εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Μάθε περισσότερα για τη νέα Mercedes-Benz GLB και μη χάνεις την ευκαιρία να τη δεις από κοντά σε έναν από τους πλησιέστερους σε σένα αντιπροσώπους της γερμανικής μάρκας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...