Κωλοτούμπα του Trump για τα ηλεκτρικά - Πήρε λεφτά από τον Musk

Με 45 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα μπορείς να κάνεις τον Trump να λέει ό,τι θέλεις, ακόμα και να αλλάξει τη ρητορική του για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κάθε προσφορά δεκτή.

  • -
  • -

Ο Trump διαχρονικά είναι έξαλλος με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί ευθέως εναντίον τους και τονίζει σε κάθε ευκαιρία πόσο πολύ θέλει να βάλει τέλος σε όλη αυτήν την παράνοια, όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος.

Μάλιστα, τον Μάιο είχε κάνει πρόταση στις πετρελαϊκές εταιρείες. Είχε πει δημόσια ότι αν του δώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια, θα δεσμευθεί να καταργήσει τα κίνητρα ηλεκτροκίνησης και να κάνει λιγότερο αυστηρές τις προδιαγραφές ρύπων για τα επόμενα χρόνια, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/724f1167c6bcf52abfb26d986ae1a51f.jpg

Πυρ και μανία ο Trump εναντίον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το αποκορύφωμα της ρητορικής του Donald Trump επί του θέματος ήρθε μόλις πριν από μερικές ημέρες, στις 18 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του του στο συνέδριο που πήρε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, δήλωσε ότι θα καταργήσει κάθε κίνητρο ηλεκτροκίνησης που έχει η αμερικανική κυβέρνηση, ήδη από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει τα χρέη του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αν εκλεγεί. Ίσως τελικά να πήρε το δισεκατομμύριο. Ποιος ξέρει;

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Γιατί τα κράτη δίνουν επιδοτήσεις;

Τρεις μέρες αργότερα, όμως, ο Trump εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός. Στις 21 Ιουλίου είχε μια προεκλογική ομιλία στο Grand Rapids της Πολιτείας του Michigan. Το Grand Rapids απέχει μόλις 250 km από το Detroit, την καρδιά του αυτοκινήτου για τις ΗΠΑ, στοιχείο που έχει πολύ μεγάλη σημασία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/acbb83b648f007472d6899ef30a74dad.jpg

Ο Trump δεν έχει πρόβλημα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στην ομιλία του ο Trump εμφανίστηκε λιγότερο εχθρικός προς την ηλεκτροκίνηση. Είπε ότι έχει τακτική επαφή με τον Elon Musk και ότι τον αγαπάει (βέβαια είναι γνωστό ότι οι δύο άνδρες έχουν καλές σχέσεις), ενώ αποκάλυψε δημόσια ότι είχε μάθει λίγες μέρες νωρίτερα ότι ο Musk συνεισφέρει 45 εκατ. δολάρια τον μήνα στην προεκλογική του εκστρατεία.

Σε αυτήν την ομιλία, λοιπόν, ο Trump δεν τάχθηκε εναντίον της ηλεκτροκίνησης. Η νέα του θέση είναι ότι του αρέσουν τα αυτοκίνητα με μπαταρία (I ‘m totally for them ήταν η ατάκα του), ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατακτήσουν το οποιοδήποτε μερίδιο αγοράς, είτε αυτό είναι 5%, είτε είναι 20%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...