Peugeot 2008 Hybrid: Το premium SUV που καίει λιγότερο από ντίζελ!

Η Peugeot εξελίσσει την υβριδική τεχνολογία και το νέο 2008 προσφέρει σήμερα απαράμιλλη οικονομία καυσίμου και αποδοτικότητα!

  • -
  • -

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, με δεδομένο ότι αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία οδηγείται η αυτοκίνηση στο μέλλον. Η Peugeot συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτεργάτες της μετακίνησης με μηδενικούς ρύπους, προσφέροντας εδώ και αρκετά χρόνια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Όμως, η γαλλική μάρκα δεν γυρίζει την πλάτη στους θερμικούς κινητήρες, γνωρίζοντας πως σε πολλές αγορές οι κατασκευές αυτού του είδους εξακολουθούν να παραμένουν ελκυστικές για μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού. Επενδύοντας σε τεχνολογίες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον, η Peugeot εξέλιξε ένα θερμικό σύνολο που με την ενίσχυση της υβριδικής τεχνολογίας καταρρίπτει κάθε ρεκόρ οικονομίας και αποδοτικότητας. Ο νέος  κινητήρας που τοποθετείται στο αμάξωμα του νέου 2008, ανεβάζοντας έτσι ακόμα ψηλότερα τον πήχη στην κατηγορία των premium B-SUV. 

Το ισχυρότερο θερμικό 2008 ever!

Σήμερα, η υβριδική τεχνολογία μοιάζει ιδανική σε χώρες που οι υποδομές φόρτισης βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης. H Peugeot αναγνώρισε αυτή τη συνθήκη και η τοποθέτηση του υβριδικού συνόλου κάτω από το κομψό και καλλίγραμμο αμάξωμα του νέου 2008, μοιάζει ως κίνηση ματ στην κατηγορία. Το 2008 Hybrid εφοδιάζεται με μία νέα εκδοχή του 3κύλινδρου PureTech των 1.200 cc των 136 ίππων, ο οποίος ενισχύεται από την παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα 29 ίππων, που προσφέρει ακόμα καλύτερη επιτάχυνση και επιπλέον ώθηση σε κάθε πάτημα του γκαζιού! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η συγκεκριμένη έκδοση να είναι η ταχύτερη που έχουμε δει στο αμάξωμα του 2008! Και για του λόγου το αληθές, αρκεί μόνο μία ματιά στις επιδόσεις που χαρίζει στο γοητευτικό B-SUV. Για τα πρώτα 100 km/h από στάση χρειάζονται μόλις 8,3 sec, όταν η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 206 km/h! Νούμερα που παλιότερα θα συνόδευαν μία έκδοση με τα χαρακτηριστικά GTI….

Όμως, η προσθήκη του συστήματος υβριδικής τεχνολογίας των 48V επιτρέπει στο 2008 να απολαμβάνει εξαιρετική οικονομία καυσίμου! Η παρουσία του ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος εντός του αυτόματου κιβωτίου των έξι σχέσεων, προσφέρει 15% μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με την έκδοση των 130 ίππων. Επιπλέον, στον αστικό κύκλο σου δίνει τη δυνατότητα να κινείσαι ως επί το πλείστον με το ηλεκτρικό μοτέρ, και μάλιστα για περισσότερο από το 50% των αποστάσεων! Στοιχείο που εκτοξεύει το βαθμό αποδοτικότητας του γαλλικού premium Β-SUV. Σε μικτές συνθήκες, η κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 4,9 lt/100 km, την ώρα που οι χαμηλές εκπομπές ρύπων το απαλλάσσουν από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, ενώ του χαρίζουν και ελεύθερη πρόσβαση στο Δακτύλιο! 

Premium και άνετο στο ακέραιο…

Η παρουσία του υβριδικού συνόλου έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω τα στοιχεία που έχουν καθιερώσει σήμερα το 2008 ως η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία. Η δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος, που συνδυάζει την κομψότητα με το σπορτίφ παρουσιαστικό, εξακολουθεί να παραμένει ένας ισχυρός άσσος στο μανίκι του, με τη νεότερη γενιά να ξεχωρίζει με τη διαφοροποιημένη έντονη μάσκα, τα νέα φώτα LED, τους προβολείς επίσης LED σε σχήμα «νυχιών», το εντυπωσιακό πλέγμα στη γρίλια και τα γυαλιστερά πλαίσια. Στοιχεία που καθιστούν ακόμα πιο επιβλητική και εντυπωσιακή την παρουσία του στο δρόμο.

Και αν η σχεδίαση του αμαξώματος μπορεί από κάποιους να χαρακτηριστεί υποκειμενική, η ποιότητα και η αισθητική της καμπίνας αντικειμενικά κερδίζει και τον πιο αυστηρό κριτή. Η νεότερη φιλοσοφία που διακρίνει τα μοντέλα της Peugeot έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές και έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο τη ψαλίδα από τον ανταγωνισμό στην κατηγορία. Η μίνιμαλ προσέγγιση και οι μαύρες γυαλιστερές επιφάνειες στην κονσόλα και σε διάφορα σημεία της καμπίνας, αναδύουν μία premium αύρα. Τα υλικά που έχουν επιλεχθεί, η συναρμογή και το φινίρισμα μαρτυρούν την εξαιρετική ποιότητα της κατασκευής. Και μετά είναι οι… digital πινελιές, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων φιλοσοφίας i-cockpit να κερδίζει τις εντυπώσεις με την απεικόνιση του. Η ευανάγνωστη και απόλυτα συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto οθόνη αφής των 10’’ μαζί με το 3D Navigation με δωρεάν υπηρεσίες συνδεσιμότητας περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό του 2008, ενώ οι συντομεύσεις στο κάτω μέρος σε στιλ πλήκτρων πιάνου προσθέτουν επιπλέον πόντους τόσο σε ντιζάιν, όσο και σε εργονομία.

Αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα, μπορείς να την απολαμβάνεις με την οικογένεια ή τους φίλους σου, σε μία από τις πλέον ευρύχωρες καμπίνες της κατηγορίας. Είναι χαρακτηριστικό πως μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και τρεις ενήλικες στην πίσω σειρά καθισμάτων, οι οποίοι δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθούν ακόμα και στα πιο μακρινά ταξίδια! Απολαμβάνοντας μάλιστα τον πιο ευρύχωρο και πρακτικό χώρο αποσκευών στην κατηγορία, με χωρητικότητα 434 λίτρων και διπλό δάπεδο

Στα καλύτερα του!  

Το 2008 έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία επιλογή ανάμεσα στα premium B-SUV, στοιχείο που αποδεικνύεται και από τον αριθμό των πωλήσεων του και στην ελληνική αγορά. Η υβριδική εκδοχή μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα στη δική μας πραγματικότητα. Εκτός από ζωντάνια και δυναμισμό, χαρίζει στο 2008 εξαιρετική οικονομία καυσίμου, και το καθιστά ασυναγώνιστο στην κατηγορία. Επιπλέον, αν ρίξεις μία ματιά στη λίστα εξοπλισμού, θα διαπιστώσεις που ουσιαστικά δεν του λείπει το παραμικρό, αφού η Peugeot το έχει προικίσει με κάθε λογής σύστημα άνεσης και ασφάλειας. Κάπως έτσι, η υβριδική εκδοχή του 2008 είναι σήμερα μία απόλυτα ολοκληρωμένη πρόταση που μπορεί να καλύψει κάθε σου επιθυμία και ανάγκη. Μη χάνεις χρόνο και μάθε περισσότερα για το νέο Peugeot 2008, αλλά και βρες τον κοντινότερο σε σένα αντιπρόσωπο της γαλλικής μάρκας, για να το δεις από κοντά και να γοητευτείς από τις αρετές του…

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...