Εξαφάνισαν 10 Ford Raptor από το εργοστάσιο – Το λάθος των υπαλλήλων

10 Ford Raptor αξίας σχεδόν 1 εκατ. δολαρίων έκαναν φτερά μέσα από το εργοστάσιο συναρμολόγησης της αμερικανικής μάρκας. Πώς τα κατάφεραν οι κλέφτες.

  • -
  • -

Το να μπεις σε ένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων και να βγεις σαν κύριος με 10 ολοκαίνουρια οχήματα δίχως να σε πάρει κανείς χαμπάρι, φαντάζει ακατόρθωτο. Κι όμως, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, μια σπείρα κατάφερε να εισέλθει στις εγκαταστάσεις της Ford, να πάρει όσα περισσότερα Raptor μπορούσε να αποχωρήσει λες και δεν συμβαίνει τίποτα.

Τα θηριώδη pick up ήταν σταθμευμένα σε αποθήκη του εργοστασίου και κάθε ένα είχε πάνω το κλειδί. Οι δράστες, προφανώς γνώριζαν που ήταν τα αυτοκίνητα και εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια των υπαλλήλων, εισήλθαν στον χώρο χωρίς να τους καταγράψουν οι κάμερες.

raptor

Έβαλαν το κλειδί στη μίζα των 10 F-150 Raptor αξίας περίπου 1 εκατ. δολαρίων, άνοιξαν την κεντρική πόρτα και αποχώρησαν χωρίς πολλά πολλά. Η αστυνομία ερευνά πως έγινε η κλοπή και κυρίως, τι συνέβη με τον φρουρό της πύλης, καθώς κάποιος τους άνοιξε την κεντρική πόρτα. Ο ίδιος, προφανώς και βρίσκεται ανάμεσα στους υπόπτους.

Βρήκαν τα 5 από τα 10 Ford Raptor

Όπως είπε έκπληκτος ο αρχηγός της αστυνομίας του Woodhaven, Scott Fraczek, «είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα κλειδιά ήταν πάνω στα οχήματα». Και συνέχισε λέγοντας: «Πίστευα πως θα έκαναν καλύτερη προσπάθεια για να διασφαλίσουν την ασφάλεια τόσο ακριβών αυτοκινήτων», εννοώντας τους εργαζομένους της Ford και τη διοίκηση του εργοστασίου.

Δείτε ακόμη: Ετοιμοπαράδοτο το Ford Ranger στην Ελλάδα – Τιμές

Βέβαια, παρότι οι δράστες φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει τα πάντα με ακρίβεια, δεν είχαν υπολογίσει κάτι σημαντικό. Τα αυτοκίνητα όταν βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής έχουν ελάχιστο καύσιμο στο ντεπόζιτο.

raptor

Όποτε όταν αυτοί, με τα F-150 Raptor βγήκαν στον δρόμο και έπειτα στον αυτοκινητόδρομο, δεν είχαν μέσα τόση βενζίνη ώστε να μεταβούν στον προορισμό, με ένα από αυτά να βρίσκεται εγκαταλελειμμένο πάνω στον I-75. Άλλα 4 σταμάτησαν σε πρατήριο στο Harper Woods για ανεφοδιασμό, κάτι που οδήγησε την αστυνομία στη σύλληψη ισάριθμων δραστών και τον εντοπισμό των pick up.

Τα υπόλοιπα 5 οχήματα ακόμη αναζητούνται, όπως και τα μέλη της σπείρας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...