H Mercedes που ξεπουλάει στην Ελλάδα - Είναι το Νο1 αυτοκίνητο

Αποτελεί μέλος της SUV κατηγορίας και συνδυάζει την πολυτέλεια και την άνεση με την οικονομία όπως κανένα άλλο μοντέλο της γκάμας.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz είναι ίσως ο διασημότερος κατασκευαστής premium αυτοκινήτων, με το όνομα της να έχει γίνει συνώνυμο της πολυτέλειας και της άνεσης. Γι’ αυτό το λόγο, αν και βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο των τιμών της κάθε κατηγορίας, το κοινό την προτιμά και έχει τα μοντέλα της ψηλά στη λίστα με τα αυτοκίνητα που θα ήθελαν να αγοράσουν. Κάτι που αντικατοπτρίζεται στις πωλήσεις της μάρκας, με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) ως προς το πρώτο 6μηνο του 2024 να κάνουν λόγο για 2.048 ταξινομήσεις. Ποιο μοντέλο όμως είναι αυτό που ξεχώρισε και αποτελεί το best-seller του Γερμανού κατασκευαστή για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου;

1

Όπως είναι λογικό ανήκει στην κατηγορία των SUV και συγκεκριμένα στο C-SUV segment, ξεχωρίζοντας για τον συνδυασμό compact διαστάσεων, πολυτέλειας και οικονομικών συνόλων. Η Mercedes-Benz GLA είναι ένα από τα δημοφιλέστερα premium C-SUV της αγοράς και τα νούμερα το επιβεβαιώνουν. Σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ έχουν ταξινομηθεί 812 GLA μέσα στο τρέχον έτος, φέρνοντας την στην πρώτη θέση των πωλήσεων της μάρκας με σημαντική διαφορά από τα μοντέλα που βρίσκονται στις θέσεις 2 και 3.

2

Φυσικά αναφερόμαστε στα αμέσως μεγαλύτερα SUV που βρίσκουμε στη γκάμα, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των υπερυψωμένων οχημάτων στις πωλήσεις. Η GLB έρχεται δεύτερη με 261 ταξινομήσεις, ενώ πολύ κοντά ακολουθεί και η GLC με 242 ταξινομήσεις.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mercedes-Benz CLE 200 204 PS: Life coach

Θυμίζουμε ότι η GLA προσφέρεται σε πληθώρα εκδόσεων με τη βασική GLA 180 να ξεκινά από 44.500 €. Αυτή εφοδιάζεται με τον γνωστό τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1.33 λίτρων, τον ίδιο που συναντάμε και στην GLA 200. Εδώ όμως, η μέγιστη ισχύς ορίζεται στους 136 ίππους με 230 Nm ροπή, που καταλήγουν στους εμπρός τροχούς μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων 7G-DCT. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h ολοκληρώνεται σε 10 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα, ορίζεται στα 200 km/h.

3

Δείτε ακόμη: Το SUV της Mercedes που καίει 5,2 lt/100km πραγματικά – Η τιμή του

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η GLA 180 διαθέτει ήπια υβριδικό σύστημα, όπως και η ισχυρότερη GLA 200. Ο turbo βενζινοκινητήρας έχει τη βοήθεια ενός μικρού ηλεκτροκινητήρα 14 ίππων, ο οποίος προσθέτει ζωντανή απόκριση στο γκάζι στις χαμηλές rpm, αλλά αφαιρεί και ένα μερίδιο από το φορτίο του κινητήρα με αποτέλεσμα να περιορίζεται η κατανάλωση καυσίμου. Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, η μέση κατανάλωση βενζίνης είναι στα 6,7 λίτρα ανά 100 km και οι εκπομπές ρύπων αγγίζουν τα 153 gr διοξειδίου του άνθρακα ανά km.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλη τη γκάμα μαζί με στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...