Διεθνώς ρεζίλι η Ελλάδα – Ταξιτζής ξυλοκόπησε τουρίστες στην Αθήνα

Οι δύο τουρίστες από την Αυστρία κατήγγειλαν οδηγό Ταξί που τους χρέωσε 100 ευρώ και όταν ζήτησαν να δουν το ταξίμετρο τους ξυλοκόπησε.

  • -
  • -

Ζευγάρι Αυστριακών ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά. Σύμφωνα με το Star, οι δύο τουρίστες πήραν Ταξί από το λιμάνι του Πειραιά για το κέντρο της Αθήνας. Όταν έφτασαν στον προορισμό, ο οδηγός τους ζήτησε 100 ευρώ και εκείνοι με τη σειρά τους θέλησαν να δουν τι έχει γράψει το ταξίμετρο θεωρώντας πως τα χρήματα ήταν πολλά.

Όπως κατήγγειλαν, εκείνος άρχισε να τους χτυπά, με τον άνδρα να ματώνει στα δόντια. «Μας είπε να πληρώσουμε 100 ευρώ για μία διαδρομή 20 λεπτών. Δείξε μου, σε παρακαλώ, το ταξίμετρο, θέλω να πληρώσω την επίσημη τιμή τού είπα. Και τότε έγινε πολύ επιθετικός, και άρχισε να φωνάζει. Με χτύπησε έτσι στα δόντια και μετά έτρεχε αίμα από το στόμα μου», ανέφερε ο Ρόμπιν στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bbed479935031f66ecb1665b63cb3811.jpg

Από την πλευρά της η Ανέτα, είπε: «Χτύπαγε με τα χέρια του παντού. Χτύπησε τον Ρόμπιν ευθεία και χτύπησε και εμένα, αλλά όχι τόσο δυνατά όσο εκείνον».

Δείτε ακόμη: Αττική: Χειροπέδες σε 7 οδηγούς ταξί - Δείτε τι έκαναν και που τους έπιασαν

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι του οδηγού Ταξί, μόλις είδαν πως είχε ορμήξει στους τουρίστες, έπεσαν πάνω του με σκοπό να τον ακινητοποιήσουν, ωστόσο ήταν πολύ επιθετικός και δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν.

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ενώ καλεί και τα συναρμόδια υπουργεία να πράξουν το ίδιο.

«Για μια ακόμη φορά νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για τα περιστατικά παραβατικότητας με πρωταγωνιστές οδηγούς που δεν έχουν καμία θέση στον κλάδο. Περιμένουμε κάτι αντίστοιχο (τουλάχιστον μία συγνώμη) και από τα αρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη για την αδιαφορία που δείχνουν τα τελευταία χρόνια.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τα προβλήματα που υπάρχουν και τους κινδύνους που εγκυμονεί η αδιαφορία των αρμόδιων αρχών. Πλαστές ειδικές κάρτες από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδα και είσοδο στο επάγγελμα χωρίς να πληρούν τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος. Ζητήσαμε την επανεξέταση όλων των ειδικών αδειών και την ψηφιοποίηση τους για να εντοπιστούν όσοι κακώς έχουν εισχωρήσει στο επάγγελμα. Το αίτημα μας παραμένει… αίτημα.

Έχουμε ζητήσει την εντατικοποίηση των ελέγχων ειδικά στα σημεία εισόδου της πόλης (ΚΤΕΛ – ΛΙΜΑΝΙΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ) και σε αυτά που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον (ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ). Δυστυχώς οι όποιοι έλεγχοι δεν είναι συστηματικοί και ούτε στοχεύουν στην λύση του προβλήματος. Έχουν μόνο πρόσκαιρο ή εισπρακτικό χαρακτήρα.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ένας μικρός αριθμός παραβατικών οδηγών που κακώς κάνουν αυτό το επάγγελμα εκθέτουν χιλιάδες επαγγελματίες. Σαν ΣΑΤΑ είμαστε δίπλα στο επιβατικό κοινό και καταδικάζουμε κάθε περιστατικό βίας. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που αμαυρώνουν την φήμη και την αξιοπιστία των επαγγελματιών αυτοκινητιστών Ταξί.

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση για την αδιαφορία της και ζητάμε να πάρει κάθε μέτρο που θα προστατεύει το επιβατικό κοινό. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούμε ότι στόχος της είναι η διαπόμπευση των ταξιτζήδων και η εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων άμεσα συνδεδεμένα με το μεταφορικό έργο. Ο νοών νοείτω…».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...