Opel Corsa Hybrid: Χωρίς τέλη και με κατανάλωση 4,5 lt/100 km!

Το νέο Opel Corsa Hybrid αποτελεί την επιτομή της αποδοτικότητας, συνδυάζοντας επιδόσεις και εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

  • -
  • -

Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται. Το Opel Corsa αποτελεί εδώ και δεκαετίες best seller έχοντας καταφέρει μέσα σε έξι γενιές να κερδίσει το κοινό, μετρώντας περισσότερες από 14 εκατομμύρια πωλήσεις. Διαχρονικός πρωταγωνιστής στην κατηγορία των supermini, στη νεότερη γενιά του διατηρεί ακέραια τα στοιχεία που το καθιέρωσαν. Όμως, σήμερα η χρήση υβριδικής τεχνολογίας έρχεται ως… κερασάκι στην τούρτα για να εκτοξεύσει το βαθμό αποδοτικότητας και να βάλει το Corsa σε θέση ισχύος στην κατηγορία. 

Καίει μόλις 4,5 lt/100 km!

Ο εξηλεκτρισμός βρίσκεται στο προσκήνιο και η Opel συγκαταλέγεται ανάμεσα στις εταιρείες που καινοτομούν. Διαθέτοντας ήδη αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in μοντέλα στη γκάμα της, έρχεται σήμερα να προσθέσει και την υβριδική τεχνολογία στο ρεπερτόριο της, αλλάζοντας τις ισορροπίες σε επίπεδο αποδοτικότητας. Η παρουσία του νέου κινητήρα χαρίζει στο Corsa πολύ καλές επιδόσεις, αλλά και εξαιρετικά χαμηλές τιμές κατανάλωσης, παντρεύοντας δύο έννοιες που αρκετοί θεωρούσαμε πως είναι αδύνατο να συνδυαστούν. Ο 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας PureTech των 1.200 cc που λειτουργεί σε κύκλο Miller, διαθέτει τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας και συνεργάζεται αποκλειστικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων, EDCT6. To στοιχείο που φροντίζει για την κορυφαία αποδοτικότητα του συνόλου είναι η παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα εντός του κιβωτίου, ο οποίος ενισχύει το θερμικό σύνολο με επιπλέον 28 ίππους και 55 Nm και αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 0,4 kWh.

Ο συνδυασμός του αποδοτικού κινητήρα με το υβριδικό σύστημα κίνησης των 48V, προσφέρεται με δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις, και με συγκεκριμένα με απόδοση 100 και 136 ίππους! Και στις δύο περιπτώσεις οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές και είναι χαρακτηριστικό πως η ισχυρότερη εκδοχή χρειάζεται μόλις 7,9 secγια τη διαδικασία του 0-100 km/h! Και αν αναρωτιέσαι πόσο καίει, αξίζει να γνωρίζεις πως χρειάζεται μόλις 4,6 lt/100 km, όταν η έκδοση των 100 ίππων απαιτεί 4,5 lt/100 km! Η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται στα ασύγκριτα πλεονεκτήματα που προσφέρει το υβριδικό σύστημα στον αστικό κύκλο.

Η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων είναι κατά 18% μειωμένες σε σχέση με ένα συμβατικό μοντέλο, αφού το υβριδικό Corsa με χαμηλές ταχύτητες και κυρίως στην πόλη, κινείται κυρίως με ηλεκτρική ενέργεια! Έως και το 50% των διαδρομών σε αυτές τις συνθήκες γίνονται με τον ηλεκτροκινητήρα, με την μπαταρία να ανακτά ενέργεια μέσω της ανάκτησης από το σύστημα πέδησης. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα άγχος φόρτισης από εξωτερική πηγή, καθιστώντας τη συμβίωση μαζί του άνετη και εξαιρετικά πρακτική… Και επιπλέον, με τις χαμηλές εκπομπές ρύπων δεν χρειάζεται να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας, την ώρα που μπορείς ελεύθερα να μπεις στο Δακτύλιο όποτε θελήσεις. 

Διαχρονικό!

Τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας του Opel Corsa Hybrid έρχονται να προστεθούν στη μακροσκελή λίστα με τα προτερήματα του διαχρονικού supermini. Ποια είναι αυτά; Καταρχήν, η μοντέρνα και νεανική του σχεδίαση! Η τολμηρή φιλοσοφία Opel Vizor της μάρκας του χαρίζει μία επιθετική όψη και ισχυρές δόσεις φρεσκάδας. Οι κόμπακτ διαστάσεις του αμαξώματος, του χαρίζουν την απαραίτητη ευελιξία στην πόλη, χωρίς όμως συμβιβασμούς στην καμπίνα των επιβατών! Τέσσερις ενήλικες θα βολευτούν και θα ταξιδέψουν πολύ άνετα στην ευρύχωρη καμπίνα του, ενώ ο χώρος αποσκευών των 309 lt είναι χωρίς αμφιβολία από τους κορυφαίους στην κατηγορία. 

Τεχνολογική υπεροχή!

Φυσικά, εκτός από ευρύχωρη, η καμπίνα των επιβατών είναι ποιοτική, όπως εξάλλου έχουμε συνηθίσει σε όλα τα μοντέλα της Opel. Το φινίρισμα και η συναρμογή των υλικών είναι υπεράνω κριτικής, ενώ ο διάκοσμος καθιστά τη διαβίωση στο εσωτερικό του εξαιρετικά ευχάριστη! Και όταν βρεθείς στη καμπίνα θα βιώσεις μία πλήρως ψηφιακή και συνδεδεμένη εμπειρία. Το σύστημα πολυμέσων φιλοξενείται στην οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας των 10 ιντσών, και προσφέρει εξαιρετικά γραφικά, αλλά και δυνατότητα σύνδεσης Wi-Fi, Bluetooth και 4G! Φυσικά, είναι απόλυτα συμβατό, και μάλιστα ασύρματα, με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ υπάρχει δυνατότητα και επαγωγικής φόρτισης. Επιπλέον, στις εκδόσεις GS και GS Pack, μπροστά σου έχεις έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος εκτός από τις γνωστές και απαραίτητες πληροφορίες, σου προσφέρει χρήσιμα στοιχεία για τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος! Όπως η ροή της ενέργειας και η φόρτιση της μπαταρίας! 

Μέγιστη ασφάλεια!

H Opel είναι μία από τις εταιρείες που έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στον τομέα της ασφάλειας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η γερμανική μάρκα έχει προικίσει το Corsa με πληθώρα σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών από το βασικό εξοπλισμό. Η παρουσία τους αποτελεί φύλακα άγγελο του οδηγού, καθιστώντας παράλληλα την καμπίνα των επιβατών απόλυτα ασφαλή! Στη μακρά λίστα συναντάμε στοιχεία όπως σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζών, το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας, καθώς και τα συστήματα διατήρησης στη  λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας και ανίχνευσης υπνηλίας οδηγού. Ένα στοιχείο που αξίζει να προτιμήσεις από τον επιπλέον εξοπλισμό είναι τα κορυφαία στην κατηγορία φωτιστικά σώματα με τεχνολογία Intelli-Lux LED Matrix, τα οποία διαθέτουν 14 στοιχεία LED και αντιθαμβωτική λειτουργία, καθιστώντας την οδήγηση τη νύκτα πιο άνετη και ασφαλή από ποτέ! 

Jackpot!

To Opel Corsa αποτελεί σταθερή αξία στα supermini, αφού σε ένα κόμπακτ αμάξωμα προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα ζητάς σε ένα μοντέλο αυτών των διαστάσεων. Είναι μοντέρνο, ενώ οι κορυφαίες τεχνολογίες που διαθέτει η γερμανική μάρκα στη φαρέτρα της, φροντίζουν να το διατηρούν επίκαιρο και μάλιστα στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας! Η προσθήκη της υβριδικής έκδοσης στη γκάμα του Corsa, προκαλεί σήμερα πονοκέφαλο στον ανταγωνισμό. Η οικονομία καυσίμου και η απόδοση του κινητήρα, προσθέτουν ακόμα ένα σημαντικό λόγο για να το κάνεις δικό σου. Και σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή, αφού με το προωθητικό πρόγραμμα OPEL Deals μπορείς να αποκτήσεις το Corsa Hybrid με όφελος τιμής που φτάνει έως και τα 1.800 €! Αν προσθέσεις το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, εύκολα καταλαβαίνεις ότι αποτελεί ένα ασυναγώνιστο και άκρως δελεαστικό πακέτο. Κάτι που φυσικά ισχύει για όλες τις εκδόσεις του νέου Corsa, με τα 17.900 € τιμή εκκίνησης για την βενζινοκίνητη εκδοχή, να το καθιστούν πρόταση-πρόκληση! Μάθε περισσότερα για το νέο υβριδικό Opel Corsa, ενώ κλείσε ένα test drive σε έναν από τους επίσημους αντιπροσώπους Opel, για να διαπιστώσεις και εσύ το κορυφαίο επίπεδο αποδοτικότητας που προσφέρει το νέο Opel Corsa Hybrid.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...