16χρονος προκαλεί θανατηφόρο τροχαίο – Προφυλάκισαν τους γονείς του [video]

Ένας 16χρονος σκότωσε την 14χρονη φίλη του σε ένα τραγικό τροχαίο, ωστόσο, για την πράξη του αυτή προφυλακίστηκαν οι γονείς του!

  • -
  • -

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Queens της Νέας Υόρκης πριν από μερικούς μήνες. Ο 16χρονος οδηγός της κόκκινης BMW 325i (Ε46), προσέκρουσε στο πίσω μέρος ενός σταθμευμένου φορτηγού της UPS με ταχύτητα 101 mph (163 km/h) σε αστική ζώνη κυκλοφορίας με ανώτατο όριο τα 30 mph (48 km/h)! Από τη σφοδρή σύγκρουση η 14χρονη φίλη του οδηγού και συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο σκοτώθηκε ακαριαία, με τον ίδιο να βγαίνει από το όχημα ελαφρά τραυματίας.

Ποινή φυλάκισης από 15 έτη και άνω

Ο 16χρονος οδηγός του αυτοκινήτου βρίσκεται αντιμέτωπος με σωρεία αδικημάτων. Ανθρωποκτονία από αμέλεια, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνη οδήγηση είναι ορισμένες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, με την υπόθεση ωστόσο να μην έχει ακόμα τελεσιδικήσει.

Παρόλα αυτά οι γονείς του νεαρού, κρίθηκαν προφυλακιστέοι παρότι οι ίδιοι, δεν βρίσκονταν στο αυτοκίνητο που προκάλεσε το τραγικό συμβάν! Οι Sean Smith και Deo Ramnarine, κατηγορήθηκαν ότι έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια του ανήλικου γιου τους με αποτέλεσμα να προφυλακιστούν.

Ασκώντας ωστόσο έφεση, η ποινή τους μειώθηκε -λόγω λευκού ποινικού μητρώου- σε τρία χρόνια με αναστολή και την υποχρεωτική παρακολούθηση σχετικών συνεδριών με ψυχολόγους και ειδικούς σε θέματα διαπαιδαγώγησης ανηλίκων.

Το δικαστήριο έκρινε ως υπεύθυνους τους γονείς του 16χρόνου, διότι του επέτρεψαν να οδηγεί μόνος του το αυτοκίνητο, παρόλο που η άδεια οδήγησης «junior» που κατείχε νόμιμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «επιτρέπεται να οδηγεί αυτοκίνητο αποκλειστικά με την επίβλεψη κηδεμόνα».

Δείτε ακόμα: Τesla πήγε να τρακάρει με τρένο δυο φορές

«Με αυτήν την απόφαση, δείξαμε σε όλους, ότι η ευθύνη σε ένα θανατηφόρο δυστύχημα μπορεί να ξεπεράσει τον οδηγό», δήλωσε η Melinda Katz, εισαγγελέας στο Queens, στους New York Times για να προσθέσει «Οι γονείς που παρέχουν το αυτοκίνητο στα παιδιά τους και τα αφήνουν να οδηγούν χωρίς να τηρούν τους νόμους μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι σε περίπτωση μιας τραγωδίας όπως αυτή».

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...