Τα 3 πιο ακριβά διόδια στην Ελλάδα – Πέρα από τη γέφυρα Ρίο–Αντίρριο

Η Ελλάδα έχει πολλούς και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, όμως έχει και πολλούς σταθμούς διοδίων. Άλλοι είναι φθηνότεροι και άλλοι ακριβότεροι, όμως που είναι τα πιο ακριβά διόδια;

  • -
  • -

Η κατασκευή σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα αποτελεί σημαντική βελτίωση για την οδική ασφάλεια, την άνεση αλλά και τον χρόνο που θα χρειαστούμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Βέβαια όλοι οι αυτοκινητόδρομοι έχουν και σταθμούς διοδίων, μετωπικούς και πλευρικούς, καθώς αυτό είναι το σύστημα που έχει επιλεγεί στη χώρα μας ώστε να εξασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την συντήρησή τους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/762fc16516e7a1e9295f9cd8c15b5a80.jpg

Πώς καθορίζεται η τιμή των διοδίων;

Κάποια διόδια είναι φθηνότερα και κάποια ακριβότερα, ανάλογα με μία σειρά παραγόντων όπως τον αυτοκινητόδρομο για τον οποίο πρόκειται και την απόσταση ανάμεσα στους σταθμούς.

Δείτε ακόμα: Ρίο – Αντίρριο: Ανέβηκε η τιμή και στο καράβι – Πόσο κοστίζει;

Είναι γνωστό ότι τα ακριβότερα διόδια στην Ελλάδα είναι εκείνα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με το αντίτιμο να φτάνει τα 14,70 ευρώ, όμως εδώ ψάχνουμε τον ακριβότερο σταθμό διοδίων στους αυτοκινητόδρομους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a8162dc66b7ef0f003dd9fc2c14b1446.jpg

Ποια είναι τα ακριβότερα διόδια στην Ελλάδα;

Αφήνοντας εκτός την γέφυρα, λοιπόν, τα ακριβότερα διόδια είναι στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο κομμάτι που ανήκει στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Πρόκειται για το τμήμα που ξεκινά από τον Μαλιακό και φτάνει μέχρι το Κλειδί.

Σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής ο ακριβότερος σταθμός είναι στα διόδια Μοσχοχωρίου, με το αντίτιμο να φτάνει τα 4,30 ευρώ για τα αυτοκίνητα. Πίσω του, σε μικρή απόσταση ακολουθούν τα διόδια της Θήβας με 4,20 ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση είναι τα διόδια της Τραγάνας, με κόστος 4,15 ευρώ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b98fbb31579bc0ec671c22309adc7d10.jpg

Αυτό σημαίνει ότι τα τρία ακριβότερα διόδια στην Ελλάδα είναι όλα στον ίδιο δρόμο, εκείνον που συνδέει την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο δυσβάσταχτο το κόστος για όσους τον χρησιμοποιούν, είτε περιστασιακά, είτε σε σταθερή βάση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...