Ελλάδα: Tesla τσάκωσε άντρα να χαράσσει το αυτοκίνητο με κλειδί

Ο ανεκδιήγητος άντρας πήγε δίπλα στο Tesla και άρχισε να το χαράσσει με το κλειδί. Οι κάμερες του αυτοκινήτου των τσάκωσαν την στιγμή που έκανε την απαράδεκτη πράξη.

  • -
  • -

Σε μια επαίσχυντη πράξη που προβλέπει χρηματική ποινή έως και φυλάκιση προέβη ένας άνδρας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, την ώρα που περνούσε δίπλα από το σταθμευμένο αυτοκίνητο το χάραξε με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα κλειδί. Για κακή του τύχη όμως, οι κάμερες του Tesla κατέγραψαν όλη τη σκηνή, όπως και το πρόσωπό του. 

Οι φωτογραφίες από το συμβάν αναρτήθηκαν στο facebook group με την ονομασία «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα».

tesla

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, τα αυτοκίνητα Tesla διαθέτουν το σύστημα εποπτείας «Sentry Mode, το οποίο παρέχει ενημέρωση στους κατόχους για όσα συμβαίνουν στον περιβάλλοντα χώρο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο χρήσιμο σύστημα, όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση αυτή.

Ποιες είναι οι ποινές για χάραγμα αυτοκινήτου

Επιπλέον, να τονίσουμε ότι, λόγω των πολλών περιστατικών με χαρακιές αυτοκινήτων, θεσπίστηκε ειδικός νόμος στη χώρα μας. Αν λοιπόν κάποιος επιχειρήσει να προκαλέσει φθορά σε ένα όχημα, χαράζοντάς το με αιχμηρό αντικείμενο και συλληφθεί, θα του απαγγελθεί κατηγορία για φθορά ξένης περιουσίας.

Δείτε ακόμη: Video-ντοκουμέντο: Tesla τσάκωσε πλήρωμα πλοίου - Δείτε τι απίστευτο έκανε

Ειδικότερα, στο Άρθρο 59 του νόμου 5090/2024 αναφέρεται «Όποιος καταστρέφει ή βλάπτει ξένο (ολικά ή εν μέρει) πράγμα ή με άλλον τρόπο καθιστά ανέφικτη τη χρήση του τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 έτη ή χρηματική ποινή. Αν το πράγμα είναι μικρής αξίας ή η ζημία που προκλήθηκε είναι ελαφρά, ο υπαίτιος τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας. Αν το πράγμα είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ή τοποθετημένο σε δημόσιο χώρο ή η πράξη έγινε χωρίς πρόκληση από τον παθόντα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή».

Με απλά λόγια, ο ανεκδιήγητος αυτός άντρας που χάραξε το Tesla, αν εντοπιστεί, θα πρέπει να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη για τη ζημιά που προκάλεσε στο αυτοκίνητο, ενώ κινδυνεύει και με φυλάκιση. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...