To SUV των 200 PS με πορτμπαγκάζ 570 lt και κατανάλωση 5 lt/100km – Ποιο είναι;

Ανήκει στην premium κατηγορία και συνδυάζει τα άνετα ταξίδια με τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και τη χαμηλή κατανάλωση.

  • -
  • -

Ανάμεσα στα αμέτρητα SUV που κυκλοφορούν στην αγορά πλέον, η κατηγορία των premium μοντέλων ξεχωρίζει. Αποτελείται από συγκεκριμένους κατασκευαστές, ενώ δεν αποτελεί μυστικό ότι πολλοί προσπαθούν να «εισβάλλουν» σε αυτή με τα νέα τους μοντέλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα πληθωρικό SUV που παντρεύει το στυλ με την πρακτικότητα. Συνοδεύεται από έναν ροπάτο diesel κινητήρα, ενισχυμένο μάλιστα με υβριδική υποβοήθηση, ενώ φυσικά δεν λείπει και η πλούσια παλέτα εξοπλισμού.

Προσφάτως αναβαθμισμένο

Η παραπάνω περιγραφή ανήκει σε ένα μοντέλο που έρχεται από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, το οποίο μάλιστα μόλις αναβαθμίστηκε στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας. Συγκεκριμένα σε αλλαγές υποβλήθηκαν τα συστήματα ασφαλείας GSR (General Safety Regulation), χάρη στο σύστημα του Έξυπνου Ελέγχου Ταχύτητας (Intelligent Speed Assistance). Πιο συγκεκριμένα, το όχημα προβάλλει στην οθόνη πίσω από το τιμόνι τα όρια ταχύτητας για κάθε περίπτωση, όπως αναγνωρίζονται από το σύστημα Αναγνώρισης Οδικών Σημάτων (TSR), και ειδοποιεί τον οδηγό αν τα υπερβαίνει. Σε περίπτωση που το όριο ξεπεραστεί έστω και λίγο, η ένδειξη υπέρβασής του εμφανίζεται αμέσως.

Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής έχει εισαγάγει ένα σύστημα προειδοποίησης δύο επιπέδων, το οποίο συμμορφώνεται πλήρως με την τρέχουσα νομοθεσία. Όταν ξεπεραστεί το όριο ταχύτητας, εμφανίζεται πρώτα μια οπτική ειδοποίηση και λίγο αργότερα ακολουθεί μια ηχητική προειδοποίηση. Σύμφωνα με τον νόμο, αυτή η λειτουργία μπορεί να απενεργοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενεργοποιείται αυτόματα ξανά με την επανεκκίνηση του αυτοκινήτου.

Ιαπωνική άνεση

Επιστρέφοντας στα μηχανικά μέρη, να πούμε πως κάτω από το καπό του οικογενειακού SUV κρύβεται ένας 6κύλινδρος turbodiesel κινητήρας 3,3 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και αποδίδει 200 ίππους και 450 Nm ροπή. Η κίνηση περνά αποκλειστικά στον πίσω άξονα, ενώ υπάρχει και μία ισχυρότερη έκδοση 254 ίππων με κίνηση και στους 4 τροχούς. Επιστρέφοντας στη μικρότερη εκ των δύο, να πούμε πως παρά το μέγεθος του μοτέρ αλλά και του οχήματος (μήκος που υπερβαίνει τα 4,7 μέτρα), η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 5 lt/100km.

1

Το όνομα του μοντέλου; Mazda CX-60! To μεγάλο SUV των Ιαπώνων που συνδυάζει την πολυτέλεια, με την άνεση, την οικονομία και την οδηγοκεντρική τους φιλοσοφία. Στη βασική έκδοση των 3,3 λίτρων με τους 200 ίππους ξεκινά από 51.885 € με το πακέτο εξοπλισμού Prime-Line να περιλαμβάνει στοιχεία όπως:

  • Προβολείς LED με σύστημα πλύσης, φώτα ημέρας LED, συνδυασμένα πίσω φώτα LED
  • Αισθητήρες στάθμευσης πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι πλαϊνοί καθρέπτες
  • Κεντρική έγχρωμη οθόνη 12" με ασύρματο Apple CarPlay / Android Auto
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 12"
  • Αυτόματο σύστημα κλιματισμού διπλής ζώνης
  • Αυτόματος πιλότος
  • Πληθώρα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mazda CX-60 3.3 e-Skyactiv D AWD 254 PS

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...