Η Αστυνομία δίνει αρωματικά στους οδηγούς – Ποιος είναι ο λόγος

Συνήθως, όταν σε σταματάει η Αστυνομία στον δρόμο είναι για έλεγχο. Αυτό τη τμήμα Τροχαίας ωστόσο, προσφέρει στους οδηγούς αρωματικά που έχουν διάφορα μηνύματα.

  • -
  • -

«Άρωμα» οδικής ασφάλειας έχει το φετινό καλοκαίρι για την Αστυνομία σε συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς και να τους υπενθυμίσουν βασικούς κανόνες.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να αφυπνίσει το κοινό σχετικά με την οδική ασφάλεια και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μοιράζοντας αρωματικά με μηνύματα σε διάφορα σημεία.

astynomia

Η δράση της Τροχαίας Ιωαννίνων δίνει βαρύτητα σε 4 επικίνδυνες συμπεριφορές που είτε οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, είτε επιδεινώνουν τα αποτελέσματά του και συγκεκριμένα:

  • η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
  • η υπερβολική ταχύτητα,
  • η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και
  • η απόσπαση της προσοχής από τη χρήση κινητού.

Προς το σκοπό αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων θα βρίσκονται ανά τακτά διαστήματα σε επιλεγμένα σημεία, όπως εξόδους πόλης, σταθμούς διοδίων, στέκια νυχτερινής διασκέδασης, παραδοσιακά πανηγύρια, όπου θα ενημερώνουν τους οδηγούς και θα διανέμουν αρωματικά αυτοκινήτου με συμβουλές σχετικά με τις παραπάνω παραβάσεις.

astynomia

Έτσι, οι οδηγοί, ακόμη και να ξεχάσουν τις συμβουλές αυτές, θα τις βρίσκουν μονίμως … μπροστά τους, κρεμασμένες στον καθρέπτη του αυτοκινήτου τους.

Δείτε ακόμη: Τέλος στα έγγραφα του αυτοκινήτου - Μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καλλιέργεια σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και τη δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...